Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Radziņš un Vikmane šķirsies pēc izmaiņām likumos

© F64

Nākamā gada sākumā, februārī, savu divus gadus ilgušo laulību grasās šķirt bijusī aktrise, tagad reklāmas speciāliste Lelde Vikmane un sabiedrisko attiecību darbonis Klāvs Radziņš. Abi gaida, kad spēkā stāsies likumu grozījumi par laulības šķiršanu bezstrīdus kārtībā.

Gadiem nav nozīmes

Par šķiršanos no aktrises Leldes Vikmanes nu vairs neslēpj arī viņas vīrs, sabiedrisko attiecību speciālists Klāvs Radziņš. «Nezinu, labi tas vai slikti, bet nu jau laikam nevienam nav noslēpums, ka mēs ar Leldi šķiramies. Nedomāju, ka te pie vainas būtu gadu starpība (Vikmanei ir 50 gadu, Radziņam 37 gadi – aut.), jo patiesībā es izskatos vecāks nekā viņa. Nedomāju, ka no mums kāds būtu īpaši vainīgs. Lelde ir brīnišķīgs cilvēks, bet acīmredzot mēs viens otram nebijām īstie. Ne jau visiem gadās atrast savu īsto cilvēku,» «VZ« atzina Radziņš.

Šķiršanos skaits pieaugs

Radziņš nenoliedz, ka laulībai jau sākumā bijuši šķēršļi. Kāzas, kas bija iecerētas 2008. gada pavasarī, pārceltas uz maģisko 08.08.08. datumu, kas tomēr nav nesis veiksmi. Nu jau kādu pusgadu pāris dzīvo šķirti un gaida, kad stāsies spēkā likuma grozījumi, kas paredz vienkāršotāku laulības šķiršanas kārtību. Tie paredz, ka laulātie, kuri vienojušies šķirt laulību, to varēs nokārtot, nevēršoties tiesā, bet gan pie notāra vai iesniedzot kopīgu iesniegumu dzimtsarakstu nodaļā. «Lai arī kā es būtu par to, lai Latvijā būtu stipras ģimenes, domāju, ka ar februāri šķirto laulību skaits krasi pieaugs. Zinu, ka ir pietiekami daudz pāru, kas formāli skaitās laulībā, taču kopā nedzīvo jau gadiem ilgi, jo vienkārši nevēlas ņemties ar tiesām. Diemžēl tā tas ir,» ir pārliecināts Radziņš.

Bērnu nav, mantas nav

Radziņam ar Vikmani neesot nedz kopīgas mantas, nedz bērnu, līdz ar to laulības šķiršana bezstrīdus kārtībā ir labākais variants. Patlaban viņš dzīvojot viens. «Tas, ka šķiros, nenozīmē, ka sēžu mājās saķēris galvu, domājot, ko nu lai dara. Man ir daudz draugu, kas mani aicina uz dažādiem saviesīgiem pasākumiem, banketiem,» saka Radziņš.