Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Bi-2" solists par marihuānas glabāšanu saņem naudas sodu

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Maskavas tiesa ceturtdien piespiedusi 3000 rubļu (46 eiro) naudas sodu rokgrupas "Bi-2" solistam Jegoram Bortņikam, kurš trešdien stadionā "Otkritije Arena" pirms futbola klubu "Spartak" un "Terek" spēles tika aizturēts ar marihuānu.

Maskavas Tušinas rajona tiesa Bortņiku notiesājusi par skatītāja uzvedības noteikumu pārkāpšanu oficiālu sporta pasākumu laikā, par ko paredzēts naudas sods no 3000 līdz 10 000 rubļu (46 līdz 155 eiro) vai sabiedriskie darbi līdz 160 stundām.

Pie Bortņika, kurš ir pazīstams ar skatuves vārdu Ļova Bi-2, tika atrasti 0,5 grami marihuānas.

Bortņiks netika tiesāts pēc Krievijas administratīvo pārkāpumu kodeksa panta "Nelikumīga narkotisko vielu aprite", kas paredz naudas sodu 4000 līdz 5000 rubļu (63 līdz 79 eiro) apjomā vai administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Kā ziņots, Lucavsalā 27.maijā paredzēts "Bi-2" koncerts, kas apmeklētājiem būšot bezmaksas.

Rīgas domē aģentūrai LETA pastāstīja, ka par koncerta rīkošanu ir atbildīgs nodibinājums "Rīgas Tūrisma attīstības birojs". Grupas koncerts nodibinājumam izmaksās 203 538 eiro.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcija lūgusi domes vadībai skaidrojumu par "Bi-2" bezmaksas koncerta organizēšanas finansiālajiem avotiem.

Partijas pārstāvji norāda, ka koncertu rīko nodibinājums "Rīgas Tūrisma attīstības birojs", kura 70% pieder Rīgas domei un kuram dome katru gadu piešķir "apjomīgas dotācijas" no pašvaldības budžeta dažādu pasākumu rīkošanai.