Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Jaunā viļņa" režisors Revzins brāķē LieniCandy

© Publicitātes foto

Latvijā ieradušies festivāla «Jaunais vilnis» konkursanti un organizatori, un sākušies mēģinājumi. Jau otrajā mēģinājumu dienā Latvijas pārstāve LieneCandy izplūdusi asarās: režisors Aleksandrs Revzins mūsu pārstāvei licis mainīt tērpus, repertuāru un attieksmi, pretējā gadījumā viņa ar savu deju mūziku varot iet... labi tālu.

Mēģinājumi notiks slepenībā

Pagājušās sestdienas rītā ar vilcienu «Maskava–Rīga» Latvijā ieradās «Jaunā viļņa» konkursanti un organizatori. Stacijā papozējuši fotogrāfiem, visi ar autobusu devās uz Jūrmalu. Nepilna stunda dalībniekiem bija atvēlēta, lai iekārtotos viesnīcā, bet pēc tam jau nācās doties uz mēģinājumu. Šogad pirmo reizi mēģinājumi noris bez masu mediju klātbūtnes, tāpēc ziņas no pirmavotiem gūt ir praktiski neiespējami.

Parāda, kurš te ir galvenais

Pēc »VZ« rīcībā esošās neoficiālās informācijas, jau pirmajā mēģinājumā kaislības esot situšas augstu vilni. Festivāla galvenais režisors Aleksandrs Revzins konkursantiem norādījis, ka viņš ir galvenais un viņa vārds esot likums. Asu vārdu birumu no Revzina izpelnījās arī mūsu valsts pārstāve LieneCandy. Jau pēc pirmā mēģinājuma viņai likts nomainīt gan māsu Elitas un Ilzes Patmalnieču darinātos tērpus, gan lielāko daļu repertuāra. Kā pirmais izbrāķēts LienesCandy izvēlētais pasaules hits – Eltona Džona dziesma «Can You Feel The Love Tonight». «Tā, otrā diena, un aiziet asaras. Vismaz turējos godam, neraudot citu acīs...», tā vakarā pēc otrās mēģinājumu dienas savā profilā «twitter.com» čivināja LieneCandy.

Jo tālāk, jo trakāk

Tiesa, LienesCandy nedienas saistībā ar «Jauno vilni» izrādījušās daudz nopietnākas, nekā dziedātāja to iepriekš prognozēja. Tērpu autors no Krievijas Jūrmalā vēl nav ieradies, atsūtījis vien dažus tērpus. Dziedātāja pati izteikusies, ka ar tādiem var uzstāties tikai cirkā. Tāpat, kā »VZ« noskaidroja no drošiem avotiem, režisors LieneiCandy licis atteikties no ieceres kā savas valsts hitu dziedāt dziesmu «Rīts ir tālu vēl», kā arī trešo plānoto dziesmu deju mūzikas stilā. Revzina komentārs šajā sakarā bijis visai nežēlīgs un pat rupjš: viņš esot norādījis, ka deju mūzika ir pilnīgs mēsls; ka ar šādu mūziku dziedātāja var iet labi tālu (izteikuma cenzētā versija) un viņai jādzied tas, kas uzrunā klausītājus. Rezumējot – kardināli jāmaina repertuārs un jāatsakās arī no ieceres, uzstāties kopā ar dejotājām. «Jaunā viļņa» režisors vēlējies, lai LieneCandy izpildītu kādu no Raimonda Paula dziesmām. Pats Maestro mēģinājumu gaitu šoreiz ietekmēt un mūsējo atbalstīt nevar, jo nedēļas sākumā devies darīšanās uz Sanktpēterburgu. Pēdējā informācija liecina, ka LieneCandy gatavošot savulaik Laimas Vaikules izpildīto dziesmu «Ješčo ņe večer».