Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Pašpasludinātā seksbumba Brikouska no šova aiziet ar paceltu vidējo pirkstu

© f64

Pirmais «O!Kartes skatuves» koncerts noslēdzās ar pirmo skandālu: kā pirmā no šova tika izbalsota ambiciozā Liene Brikouska, kas šovā startēja ar segvārdu Lee. Šovu meitene pameta ar paceltu vidējo pirkstu un visus pasūtot...

Šovs nav priekš «zīmuļiem»

Jau pirms pirmā šova «O!Kartes skatuve» koncerta plašu rezonansi guva dalībnieku grupa ar nosaukumu K1: tajā darbojās trīs dalībnieki, kas jau iepriekš bija paspējuši atzīmēties uz dažāda mēroga skatuvēm. Viena no tiem – Liene Brikouska jeb Lee, kas tikko kā izmesta no Intara Busuļa brāļa Laura sirds, dzīves un pie viena arī viņa grupas «Headline». Taču tas nekas – meitene devās karagājienā uz šovu: pašreklāmā seksbumbas uzvedību pozicionējošā Brikouska, smaidot kamerā, teica: «Es esmu ieradusies šovā, lai izgrieztu pogas Laurim Busulim!» To, kas notika koncertā un kā norisinājās izbalsošana pirmajā «O!Kartes skatuves» šovā, varēja vērot televīzijas ekrānos. Žūrijā esošie vienbalsīgi nolēma, ka šovs jāpamet ambiciozajai Brikouskai. Kameru priekšā trīs «gudrie» – LNT šefs Andrejs Ēķis, telekompānijas radošais direktors Niks Volmārs un «mikrofonietis» Guntars Račs – savu izvēli nepamatoja. «Šovs ir radīts ar mērķi dot iespēju sevi parādīt tiem jauniešiem, kas ir dzimuši mūzikai, kuru aicinājums ir būt uz skatuves. Es negribētu teikt, ka viņa bija sliktākā, tomēr sevi parādīt un radīt labu mūziku nav viens un tas pats,» »VZ« argumentēti paskaidroja Ēķis. «Kod kurā pirkstā gribi, visi sāp, bet viņa konkrētajā grupā bija vājākais posms. Es vērtēju viņas ieguldījumu abos priekšnesumos: salīdzinot ar pārējiem dalībniekiem, priekšnesums bez viņas neko nezaudētu,» prātoja Račs.

Edgars gatavs aiziet Lienes vietā

Uzreiz pēc izbalsošanas meitene neslēpa sarūgtinājumu par notiekošo un komentēt savu aiziešanu ar vārdiem nebija gatava, taču visas savas tābrīža emocijas Brikouska pauda ar gaisā izstieptu vidējo pirkstu. Tiesa, pēc koncerta meitenei kopā ar pārējiem bija jāatgriežas šova telpās sakravāt mantas un sniegt pēdējo interviju šova dienasgrāmatai. Pa vidu šīm bēdām uzvarētāju grupas «T-Band» kolorītākais dalībnieks Lenny (Edgars Balodis) atzīmēja savu dzimšanas dienu. Nakts melnumā puisis nolēma, ka grib mainīties vietām ar izbalsoto. Pienākot rītam, gan viss palika nemainīgi. Šova dienasgrāmatā, komentējot savu aiziešanu, meitene neskopojās ar pikantiem izteicieniem: «Man ir divi varianti: pirmais – es nestrādāju ar pilnu atdevi un dabūju mācību. Vai arī otrs variants – es neesmu tik liela kuce, kā varbūt jums gribētos.»

Plāno startēt Eirovīzijā

Par laimi, jau nedēļas vidū Brikouskas zaudējuma rūgtums un sāpes par neizdevušos «pogu izgriešanu» bijušajam draugam Busulim bija rimušās, un viņa draudzīgi »VZ« komentēja visu, kas saistīts ar šovu: «Rezultāts ir godīgs, un viss notika, kā tam bija jānotiek. Protams, man ir žēl, ka tik ātri bija jāpamet šovs. To negaidīja neviens. Sākumā mums teica, ka pirmajā nedēļā neviens netiks izbalsots. Mēs šo pirmo nedēļu dzīvojām tādā kā ballītes variantā, un neviens nemaz īsti nestrādāja. Būtu zinājusi, kas mūs gaida pirmajā koncertā, noteikti būtu strādājusi cītīgāk,» tā Brikouska. Mūzikai ar roku pamāt ardievas viņa neplāno, bet gan tieši pretēji – darīs visu, lai tiktu tālāk. «Protams, būs grūtāk, bet es strādāšu. Skatuve un mūzika – tā ir mana sirds lieta,» teic kolorītā meitene. «Ir palicis maz laika, bet es mēģināšu startēt Eirovīzijā. Mans mērķis ir sevi parādīt.» Liene pēc šova dažādos sociālos tīklos esot saņēmusi simtiem uzmundrinājuma vēstuļu. «Cilvēki raksta, ka tas nebija godīgi, kā mani izbalsoja. Ka viņi ir gatavi protestēt un šovu vairs neskatīties. Man tas liekas tik mīļi. Taču es brīnumiem neticu. Ja būs otrās iespējas koncerts, šaubos, vai gribēšu tajā piedalīties.»