Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Par "OKartes" šova līguma izpaušanu var sodīt ar 8000 latiem

© F64 Photo Agency

Muzikālā projekta «OKartes skatuve» dalībnieki var priecāties par lielu bezmaksas raidlaiku, tomēr šādas slavas cena nav no lētajām, jo, šovam beidzoties, jaunieši attapsies skaudro līgumu nosacījumu gūstā.

Pēc »VZ« rīcībā esošās neoficiālās informācijas, sods par to pārkāpšanu var sasniegt 8000 latus.

Slavas patiesā cena

Aizvadītajā nedēļā ar pamatīgu skandālu no šova «OKartes skatuve» tika izmests Ivars Kļaviņš, kas metās dalīties savā aizvainojumā pret LNT ar portālu mango.lv. Pēc izslēgšanas tapušās intervijas galvenais sāls slēpās teiktajā, ka Kļaviņš gatavs piedalīties arī citu telekompāniju šovos, tikai šādā gadījumā nāksies samaksāt 8000 latu sodu, jo Ivara līgums paredz divus gadus pēc šova «OKartes skatuve» nesadarboties ar konkurējošām kompānijām. Par šādu soda sankciju (ne)esamību »VZ« apvaicājās arī citiem no šova jau izbalsotajiem, taču tie klusēja un vienīgi anonīmi bija gatavi apstiprināt, ka Kļaviņa izteikumi atbilst patiesībai. Pat vairāk: līgumā esot punkts, kas līguma detaļas neļauj izpaust trešajām personām, un Kļaviņam viņa daiļrunība varētu izmaksāt 1000–5000 latu.

Dalībnieki cer uz sapratni

Līguma nosacījumi visiem dalībniekiem ir vienādi, »VZ« informē grupas «Blitze» (no tās šovā piedalījās vokālists Arvīds Berķis) menedžeris Uldis Ērkšķis. «Es gan gribētu precizēt, ka šova dalībnieki, tostarp grupas solists Arvīds Berķis, nevis divus gadus nevar piedalīties citu televīziju šovos, bet bez LNT piekrišanas nevar piedalīties citu televīziju projektos. Es domāju, ka tas nebremzēs grupas attīstību. Visu vienmēr var izrunāt, un es nedomāju, ka LNT liks šķēršļus vai bremzēs jauno mūziķu attīstību,» tā Ērkšķis.

Puzikovs sapratni nesagaidīja

Starp citu, jau nākošā gada sākumā «okartisti» varēs pārliecināties par to, cik LNT ir pretimnākoši, jo ēterā tiks palaists jauns TV3 projekts, kurā, pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, tajā kā dalībniekus mēģināts uzrunāt arī dažus no «OKartes skatuves» dalībniekiem. Jāatgādina, ka iepriekšējā LNT šova «O!Kartes akadēmija» dalībniekiem bija līdzīgas līguma saistības, tiesa, tikai uz gadu, bet LNT šajā laikā savas tiesības izmantoja uz pilnu klapi. Piemērām, dziedošajam policistam Nikolajam Puzikovam netika ļauts uzstāties LTV labdarības projektā «Nāc līdzi Ziemassvētkos», un toreiz nelīdzēja pat «mikrofonieša» Guntara Rača iebildumi.

Par «lielo muti» būs jāatbild

Šova «OKartes skatuve» producente Ilze Jansone »VZ« apstiprināja, ka līgumos ar dalībniekiem tiešām ir dažādi ierobežojumi un punkti par sankcijām to neievērošanas gadījumā. «Taču tas nenozīmē, ka, beidzoties šovam, jauniešiem nebūs iespēja sevi attīstīt un turpināt popularizēt. Cilvēcīgu sarunu ceļā faktiski var vienoties par visu,» skaidroja Jansone. Līgumā tiešām esot paredzēts, ka tā detaļas nav publiski izpaužamas, līdz ar to no šova izbalsotais Ivars Kļaviņš tā nosacījumus ir jau pārkāpis. «Šobrīd ar šo jautājumu nodarbojas mūsu juridiskais departaments, un tad arī būs skaidrs, kādas soda sankcijas sagaida Ivaru,» teica Jansone.