Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Baumas: Zatleriem esot nesaskaņas, Dombrovski šķiroties, Ušakovam – cita

© Vakara Ziņas

Teju vienlaikus masu medijos parādījušās baumas par nesaskaņām trīs augstu valsts amatpersonu privātajā dzīvē: bijušajam Valsts prezidentam Valdim Zatleram esot smagas problēmas sadzīvot ar sievu Lilitu, Rīgas mērs Nils Ušakovs esot atradis sev jaunu favorīti, bet premjera Dombrovska ģimeni attiecību krīze esot skārusi pat tik nopietni, ka šķiršanās neesot aiz kalniem.

Nav dūmu bez uguns? Kas to lai zina, taču vismaz pagaidām minētā trijotne ar visiem spēkiem demonstrē to, ka ģimenes dzīvē viņiem viss ir vislabākajā kārtībā.

Zatleru pāris smaidīgi pozē kopā

Kad Valsts prezidents Valdis Zatlers vēl bija prezidenta amatā, par viņa sievu Lilitu tika sacerētas teju anekdotes (karikatūras zīmēt netika riskēts) – par viņas garderobi, augstajām prasībām un kaprīzēm, ietekmi uz vīru un līdz ar to valsts politiku augstākajā līmenī un tamlīdzīgām lietām. Pēc Zatlera gāšanas no troņa sāka klajā nākt krietni nopietnāka informācija, proti, Lilita Zatlere vīra prezidentūras pēdējos mēnešos esot rosinājusi ar likumu noteikt, ka arī eksprezidenta laulātajam pienāktos īpaša pensija (pēc portāla «pietiek.com» ziņām), tika aprakstīts, cik gražīgi eksprezidenta kundze vērtējusi vīram pēc likuma piešķiramā dzīvokļa piedāvājumus utt. »VZ« rīcībā šobrīd nonākušas jaunas baumas: Zatlere nespējot pārdzīvot valsts pirmās lēdijas statusā piedzīvoto privilēģiju zaudēšanu, tāpēc esot kļuvusi absolūti neciešama arī privātajā dzīvē. Kā »VZ« anonīmi informē Zatlera ģimenei pietuvināti ļaudis (vai tie, kuri par tādiem izliekas), pāris gan joprojām dzīvojot kopā, taču konflikti esot aizvien biežāki un līdz trauku plēšanai neesot tālu.

Nevienam nav noslēpums, ka Lilita Zatlere ir dāma ar raksturu, tāpēc iespējams, ka baumas par konfliktiem ģimenes lokā nav bez pamata, tomēr sabiedrībā bijušais valsts pirmais pāris joprojām parādās vienoti un saskaņoti, kā tikko iemīlējušies jaunieši. Ja arī Zatleru pāra starpā ir kāds konflikts, tad ārēji tas nekādi neparādās. Piemēram, kā novēroja »VZ«, pirms valsts svētkiem 18. novembrī veltītā koncerta apmeklēšanas Dailes teātrī abi, smaidīgi kā saulītes, pozēja fotogrāfiem, ko nedarīja citi minētā koncerta apmeklētāji. Tikpat labi tā varētu būt arī ārišķība, taču oficiāla pamata šādām aizdomām (pagaidām?) nav.

Ušakovs neizlaiž sievu no acīm

Par norisēm savā ģimenē joprojām nākas taisnoties Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (35) – žurnāls «Kas Jauns» novērojis, ka mērs biežāk ir manāms sabiedrībā kopā ar sava biroja vadītāju Ivetu Strautiņu (33), nevis sievu Jeļenu (22): abi pabijuši gan dažādos ar darbu saistītos pasākumos (kas pašsaprotami), gan arī tādos, ko tiešo pienākumu veikšanai nekādi nevarētu pieskaitīt, piemēram, Eltona Džona koncertā. Turklāt abu starpā valdošās attiecības vismaz no malas izskatās pēc vairāk nekā koleģiālām. «Kas Jauns» arī pieminējis Strautiņas vizuālo līdzību ar mēra bijušo sievu Mariju, ar kuru Ušakovs izšķīrās 2008. gadā. Lai gan visas runas par iespējamiem sānsoļiem no Ušakovu laulātā pāra puses tika noraidītas kā smieklīgas un nepamatotas, diezgan interesanti, ka jau nedēļu pēc minētās publikācijas konkurējošajā žurnālā «Privātā Dzīve» parādījās varen mīlīga intervija, kurā Ušakovam tika dotas iespējas plaši izpausties, cita starpā uzsverot arī to, ka «man ir sieva, un ar to man pilnīgi pietiek». Kas vainīgs, tas bailīgs?

Kad Ušakovu ievēlēja domes priekšsēdētāja amatā, »VZ« jau norādīja uz viņa spējām pulcēt ap sevi skaistas sievietes: tobrīd viņa biroja vadītājas pienākumus uzņēmās glītā Ilze Stobova, par preses sekretāri kļuva (šajā amatā ir joprojām) ne mazāk simpātiskā Anna Kononova, savukārt Jeļena (tolaik jauniņā studente vēl nebija Ušakova sieva) jau pirmās sēdes laikā pievērsa visu vīriešu dzimtes (un skaudīgu pretējā dzimuma) pārstāvju uzmanību. Līdz šim par vēlmi pulcēt ap sevi skaistas (un acīmredzot arī gudras) sievietes Ušakovam vēl nebija nācies taisnoties, tāpēc pašreizējā situācija bijušajam žurnālistam laikam ir neierasta.

Pagājušajā nedēļā kopā ar sievu Ušakovs devās uz valsts svētkiem veltīto koncertu Dailes teātrī. Kad pāris tam tuvojās, šķita, ka tā arī neizdosies abus iedabūt vienā kadrā, jo kundze strauji attālinājās no laulātā drauga. Tomēr pirms ieejas abi sadevās rokās, radot saskanīgu skatu, savukārt pēc tam Ušakovs centās ne uz brīdi neizlaist Jeļenas roku no savējās, lai tikai kāds, nedod dievs, nenobildētu abus šķirti.

Dombrovska sieva «iznāk no pagrīdes»

Un trešais baumu stāsts, kas atkal skar valsts augstāko amatpersonu attiecības – esot izirusi premjera Valda Dombrovska un viņa sievas Ārijas ģimene. Abi šo informāciju kategoriski (premjers) vai smejoties (kā Ārija Dombrovska) gan noraidījuši, taču interesantākais, ka šīs ziņas parādījās žurnālā «Kas Jauns», kura izdevniecības vadībā strādā bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, tuva premjera līdzgaitniece un partijas biedre – vai nu viņa nezinātu, kā ir patiesībā, vai nu ļautu bez iemesla vainot lāga Valdi... Tiesa, jau pēc nedēļas šajā pašā žurnālā parādījās raksts «Ārija un Valdis Dombrovskis neslēpj savu mīlestību», kurā plaši aprakstīts kā «mīļi sadevušies rokās» premjers ar savu sievu devušies uz operas «Dievu mijkrēslis» pirmizrādi un kā to vērojuši, «viens otram veltot maiguma pilnus skatienus» – varbūt iepriekšējā «pīle» tiešām bija pasprukusi bez vadības ziņas?

Ārija Dombrovska (viņa ir astoņus gadus vecāka par vīru) nekad nav vēlējusies medijos afišēt savu personību, kā arī visādi centusies vairīties no sabiedrības uzmanības, tomēr uz valsts svētkiem veltīto koncertu 18. novembrī Dailes teātrī viņa saņēmās un devās kopā ar vīru. Kā novēroja »VZ«, ierodoties uz koncertu, premjera laulātā draudzene Ārija apzināti novērsās no fotogrāfiem (tas viņai ir raksturīgi), tomēr pāris turējās cieši kopā, un nekas neliecināja, ka abu starpā būtu kāds konflikts. Tiesa, nav izslēgts, ka dūmus par krīzi premjera ģimenes dzīvē radījusi finansiāla rakstura uguns: Ārija Dombrovska savulaik «iekritusi» ar kādu nekustamo īpašumu projektu, kam nopietnu summu savulaik aizdevis vīrs, tātad, pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, būtu pat izdevīgi nošķirt laulāto mantu, lai neciestu ģimenes «kopējā bilance».