Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Cosmos" vokālists Lisenko uz Kokara bērēm dodas kā uz karnevālu

© F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā Latvijas tauta atvadījās no izcilā kordiriģenta Imanta Kokara. Par atvadu ceremonijas vietu tika izvēlēta Doma baznīca – šķiet, nevienam neradās jautājumi, kā ģērbties uz tik sērīgi svinīgu pasākumu. Diemžēl vienam tomēr radās...

Pamanot uz Doma baznīcu ejam vokālās grupas «Cosmos» dalībnieku Juri Lisenko, daudziem palika vaļā mute – puisis kājās bija vilcis gumijas zābakus (!), turklāt rozā (!!!) krāsā. Jāpiebilst, ka šādi Lisenko izceļas ne pirmo reizi: uz Mārtiņa Freimaņa atvadu ceremoniju Rīgas krematorijā, kas notika februārī, dziedātājs atnāca saulesbrillēs, ap kaklu aplicis kliedzoša paskata šalli.

»VZ« lūdzot šajā sakarā komentārus modes ekspertam Gintam Budem, viņš reaģēja pat pirms konkrēta uzvārda pieminēšanas un fotogrāfiju nosūtīšanas: «Sakiet, kas tās bija par bērēm? Imanta Kokara? Tas puisis joprojām līdzīgi ģērbjas?» Izrādās, ka jau pēc Freimaņa atvadu pasākuma stila ekspertu un arī sabiedrības vidū bija virmojis sašutums par Lisenko nepieņemamo ģērbšanās stilu.

«Vai tas nav joks?» pēc fotogrāfiju saņemšanas »VZ« neticīgi pārvaicāja šokētais Bude. «Jā... nu... ko es varu teikt... Freimaņa bēres – pieņemsim, ka cilvēkam bija ļoti liela vēlme būt pamanītam, izcelties, pieņemsim, ka mūziķis vairāk domāja par dzīvajiem sev apkārt. Pieņemsim, toreiz bija mazāk domāts par goda izrādīšanu aizgājējam, kurš pats bija viens no tiem, kuri saka: «manās bērēs neraudiet, bet dziediet un dejojiet», bet šajā gadījumā...» joprojām nevarēja attapties Bude. «Te ne tikai nav domāts par vizuālo tēlu, te vispār ne par ko nav domāts. Tā vairs nav īpatnība vai savdabība, tā jau ir dīvainība. [Cilvēks] dzīvo savā noteiktā pasaulē, kādā paralēlā dimensijā. Šeit nav vietas runāt ne par personības izpausmēm, ne etiķetes ievērošanu – tiem cilvēkiem, kuriem mūziķis ir tuvs, vajadzētu viņam sniegt palīdzību un steidzami,» teica Bude, ierosinot šo gadījumu komentēt psihoterapeitiem.