Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Muzikālās bankas" bēdīgākais notikums - Virga atkal pārvērtējis savus spēkus cīņā ar alkoholu

© F64 Photo Agency

Pēdējā laikā aizvien cerīgāks skats pavērās ģitārista Ainara Virgas virzienā: jau vairākus mēnešus viens no Latvijas labākajiem ģitāristiem bija atteicies no alkohola lietošanas, par ko ar lepnumu klāstīja intervijās, bet realitātē to visiem nodemonstrēja, spoži uzstājoties šova «Mūsu zelta dziesma» finālā, kurā vinnēja viņa sarakstītā «Dzimtā valoda».

Diemžēl sestdien notikusī «Muzikālās bankas» noslēguma ceremonija Ventspilī šajā jomā nesa lielāko vilšanos...

Pienākumus atceras, izpildīt nespēj

Jau ierasts, ka uzstāšanos «Latvijas radio 2» rīkotās dziesmu aptaujas «Muzikālā banka» noslēguma pasākumā visi mūziķi uzskata par goda lietu un neierašanās tajā ir teju kas ārkārtējs. Ventspilī sestdien notikušajā koncertā nebija trīs paredzēto izpildītāju: grupas «Instrumenti» (kas it kā uzstājās kādā starptautiskā festivālā, taču tajā pašā laikā it kā manīti tepat Latvijā), jauno censoņu «PeR» (viņiem bija attaisnojošs iemesls – līgums ar Krievzemes šovbiznesa pārstāvjiem) un Ainara Virgas. Pēdējais bija aptaujas žūrijā (tās locekļa pienākumus mūziķis jau bija veicis), un viņam bija rezervēta ne tikai vieta žūrijas rindās, bet arī pasākuma programmā – Virgam kopā ar Andri Ērgli vajadzēja izpildīt dziesmu «Brīnumu gaidot», tāpat bija ieplānota Virgas intervija utt., taču Ērglis to varonīgi paveica vienatnē. Kur palicis Virga? «Viņam veselības problēmas,» skanēja īsa organizatoru atbilde.

»VZ« rīcībā esošā neoficiālā informācija gan ir daudz bēdīgāka: Virga tiešām atminējies par koncertu un pat atbraucis (tas ir, atvests) uz Ventspili, bet «veselības problēmas» bijušas tik nopietnas un saskatāmas, ka nolemts labāk viņu sūtīt mājās, lai arī pilnīgi iespējams, ka ģitārists, kā jau tas iepriekš pieredzēts, būtu savācies. Ar pašu Virgu »VZ« sazināties šonedēļ neizdevās.

Diemžēl pasteidzās ar optimismu

Skumjākais, ka akurāt šajā pašā nedēļā bulvārpresē bija parādījies paša Virgas ar lepnumu klāstītais, ka viņš jau vairākus mēnešus nav lietojis ne piles alkoholisko dzērienu («Kas Jauns», 17. janvāris). Gadumiju Virga sagaidījis uz skatuves, uzstājoties kādā privātā pasākumā Jelgavā, taču arī tad nav dzēris. «Paņēmu glāzi, saskandināju ar pārējiem un pieliku pie lūpām... Domājat, ka es pagaršoju? Nē! Tas bija tikai simbolisks rituāls,» ar lepnumu balsī teicis Virga, kurš skaidrā noturējies vairākus mēnešus. «Ļoti cenšos nedomāt par to, bet, kad uznāk liela vēlme iedzert, cenšos domāt gaišas domas, aizeju uz baznīcu. Man jābūt stipram ne tikai tamdēļ, lai kā godavīrs varētu turēt pašam sev doto solījumu, bet arī tādēļ, lai neliktu vilties tiem daudzajiem cilvēkiem, kas mani ļoti atbalsta šajā laikā. Tie ir tuvinieki, draugi, mūziķi, baznīcas draugi. Viņi man tic, un arī tas dod spēku izturēt.»

Jāpiebilst, ka mūziķis atgriezies pie draudzenes Annijas Balodes, ar kuru pirms dažiem mēnešiem bija pašķīries, tātad – arī privātās dzīves jomā viss bija sācis sakārtoties. Atliek vien cerēt, ka pagājusī sestdiena bija tikai negadījums, nevis jauns sākums talantīgā mūziķa kārtējam dzīves melnajam posmam...