Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Samoilova bijušās draudzenes brālis ierauts starptautiskā skandālā

Šonedēļ par autortiesību pārkāpumiem tika slēgta Ukrainas lielākā failu apmaiņas vietne «Ex.ua», kuru, pēc oficiāli sniegtās informācijas, vadījis Latvijas pilsonis. Ierosināta krimināllieta – pēc sūdzībām, kas saņemtas no tādām pazīstamām kompānijām kā «Adobe Systems», «Microsoft» un «Graphisoft», kuru ražotās programmatūras pirātiskās versijas nelikumīgi izplatītas šajā vietnē.

Ar šo vietni ilgstoši saistīts pludmales volejbolista Aleksandra Samoilova nu jau bijušās draudzenes Jeļenas brāļa Valērija Vavilova vārds.

»VZ« sazinoties ar Kijevu, gan noskaidrojās, ka Latvijā pieejamā informācija ir stipri «uzpūsta», taču Ukrainā skandāls izcēlies pamatīgs: šai vietnei ir aptuveni 11 miljonu (!) cilvēku liela auditorija, tāpēc nav brīnums, ka tiek rīkotas pat protesta akcijas, lai atjaunotu portāla darbību, jo daudzi šo vietni izmantojuši privātās un arī darbam nepieciešamās informācijas glabāšanai. «Kamēr «domēns» nestrādā, nekam piekļūt nav iespējams,» »VZ« stāstīja Jeļena Vavilova. Viņas brālis tagad darbojoties citā IT projektā, bet «Ex.ua» pārstāvis Ukrainā pašlaik ir cits Latvijas pilsonis Juris Piskovojs. Viņš ukraiņu medijiem šobrīd nepaguris sniedz skaidrojumus par radušos situāciju, taču izskatās, ka kādam ir izdevīgi, lai Latvijas pilsoņu projekts tiktu nogremdēts.