Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"VEF" basketbolisti uzvaru nosvin ar kautiņu - Valteram lauzta roka

© Vakara Ziņas

Svētdien «VEF Rīga» basketbolisti svinēja uzvaru Latvijas čempionātā, izslēgšanas spēļu sērijā iznīcinot BK «Ventspils» komandu. Pēc šīs spēles «vefiņš» kopā ar līdzjutējiem devās atzīmēt uzvaru uz Ķīšezera krastos esošo «Cabo Cafe» bāru.

To, cik vētraina izvērtās ballīte, dažas dienas vēlāk varēja lasīt sociālajā tiklā «twitter.com» – izrādās, izcēlies kautiņš ar faniem.

Salauzis roku... banketā

Šī nedēļa sociālajā tīklā «twitter.com» sākās ar visai kaislīgu dažādu versiju apspriešanu par basketbola kluba «VEF Rīga» spēlētāju un fanu kautiņu pēc uzvaras notikušajā banketā. Versijas bija cita par citu krāšņākas un neticamākas, taču vienā visi pilnīgi noteikti zināja teikt, ka Sandis Valters kautiņā ir salauzis roku un viss norisinājās «Cabo Cafe» bārā. Sazinoties ar šīs iestādes pārstāvi, »VZ« izdevās noskaidrot tikai to, ka svētdien starp apmeklētājiem tiešām izcēlies konflikts, kuru izšķīrusi apsardze. Savukārt kluba «VEF Rīga» direktore Laila Spaliņa konfliktu kategoriski atteicās komentēt. «Nav komentāru, es nekomentēšu, man nav komentāru,» šādi Spaliņa atbildēja uz absolūti visiem »VZ« jautājumiem. Valteru diemžēl sazvanīt neizdevās.

Pirmā versija: bravūrīgā trijotne

Šķiet, neticamākā versija ir tāda, ka basketbolisti Sandis Valters, Kaspars Bērziņš un Gatis Jahovičs esot sākuši konfliktēt ar kādu fanu. Tas esot norisinājies netālu no Vernisāžas ēkā esošā bāra «1. bibliotēka». Pēcāk trijotne kopā ar pārējiem devusies uz «Cabo Cafe» bāru, kur atkal izcēlies konflikts – it kā ar to pašu fanu, it kā citu. Vārds pa vārdam, un sācies pamatīgs kautiņš starp vairākiem basketbolistiem un faniem. Vietējie apsargi netikuši galā, un izsaukti «Evor» darbinieki, kas kautiņu esot pārtraukuši, lietojot asaru gāzi. Pēc šīs versijas, Sandis Valters esot pamatīgā dzērumā nogādāts slimnīcā ar lauztu roku, bet Kristaps Janičenoks saindējies ar asaru gāzi. Šo versiju sociālajā tīklā atstāsta kāds ar basketbolu nesaistīts cilvēks, kuram šādu informāciju esot stāstījuši avoti taksometru firmā.

Otrā versija: piedzēries menedžeris

Nedaudz ticamāka versija vēsta, ka kautiņu izraisījis kluba menedžeris Emīls Toms, kurš esot bijis diezgan pamatīgā alkohola reibumā un sācis konfliktēt ar faniem. Kad situācija esot kļuvusi pārāk spraiga, viņš devies pēc palīdzības pie spēlētājiem. Menedžera glābšanā esot iesaistījušies jau pirmajā versijā pieminētie trīs basketbolisti (Valters, Bērziņš un Jahovičs). Aizstāvot menedžeri, sācies kautiņš, un tajā Valters traumējis roku. Konfliktā iejaukušies apsargi, un saviem komandas biedriem palīgā esot devies raženā auguma vīrs Kristaps Janičenoks. Jebkurā gadījumā top skaidrs, ka «vefieši» sezonas beigas atzīmējuši godam.