Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Pusplikajam Balderim paveicas izsprukt no policijas

© Kaspars Ūdris

Tajos niecīgajos karstuma brīžos, kas uznāk šovasar, ļaudis steidz atkailināt miesu, ļaujoties saules peldēm. Tā Jūrmalas centrā dara arī hokeja leģenda Helmuts Balderis-Sildedzis. Tiesa gan, ja slavenības izdarības būtu pamanījusi pašvaldības policija, visticamāk, viņu deportētu no pilsētas centra...

»VZ« visu laiku leģendārāko Latvijas hokejistu Helmutu Balderi-Sildedzi 14. jūnijā ap pusdienlaiku piefiksēja Jūrmalas centrā pie Dzintaru koncertzāles, pārvietojoties ar velosipēdu, turklāt teju kailu – sportistam bija tikai šorti. Izcilo hokeja leģendu ar lielu interesi nopētīja arī garāmgājēji, jo puskaili, turklāt slaveni cilvēki Latvijas ielās tomēr nav ierasta parādība... Savukārt pats Balderis ar lielu ziņkāri aplūkoja konkursa «Jaunais vilnis» apsardzes bruņudžipu, kura apkalpe gan nekādu interesi par puskailo dīvaini ar velosipēdu neizrādīja.

«Pludmales apģērbā tērptiem ir jābūt pludmalē, nevis sabiedriskās vietās, kur ir apģērbti cilvēki un vēl bērni,» »VZ« teica Jūrmalas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Jānis Siliņš. Viņš norādīja, ka nedz veikalos, nedz kafejnīcās, nemaz nerunājot par restorāniem, trūcīgi tērptus cilvēkus nelaiž. «Tas nav ētiski un ir sodāms,» piebilda policijas priekšnieka vietnieks. Viņš gan atzina, ka pašvaldības policijas darbinieki speciāli trūcīgi tērptos atpūtniekus netvarsta un neuzliek lielus sodas, bet, ja pamana sabiedriskā vietā, tad var sanākt mazas «ziepes». «Ja garām brauks patruļa un pamanīs kādu uz ielas pludmales tērpā, viņu aizvedīs prom no ielas,» teic Siliņš.