Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Veselība

Ingrīdai Circenei veikta mugurkaula operācija

© F64 Photo Agency

Veselības ministrei Ingrīdai Circenei (V) ir veikta mugurkaula operācija un šobrīd notiek atveseļošanās, pastāstīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

Viņa arī norādīja, ka jebkuru jautājumu, kas saistīts ar darbu, ministre komentēs tad, kad būs atgriezusies aktīvā darbā. Kad tas varētu notikt, ministre un viņas pārstāve neprognozē.

Jau ziņots, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācija 9.maijā biedru sapulcē pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību veselības ministrei un valdībai veselības aprūpes pārvaldes jomā, teikts asociācijas izplatītajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

"Uzskatām, ka valsts un valdība nav solidāra ar saviem iedzīvotājiem, pieļaujot situāciju, kurā pacients valsts garantēto veselības aprūpi nesaņem, radot nacionālu valsts apdraudējumu. Neatbalstām tādu valsts un valdības attieksmi, kura nespēj risināt pacientu veselības aprūpes vajadzības, kas garantētu Latvijas valsts un nācijas attīstību," teikts paziņojumā.

Tāpat pausts, ka valdības virzītās "reformas" veselības aprūpē pārsvarā ir pretrunīgas, neefektīvas un netaisnīgas, kā arī uzsvērts, ka atbildība par esošo situāciju veselības aprūpes jomā ir jāuzņemas valdībai.

Ministru prezidente, kas Circenes prombūtnē uzņēmusies veselības ministres pienākumus, norādījusi, ka Circenei ir jāmēģina rast kompromiss ar savas nozares organizācijām.

Straujuma 13.maijā žurnālistiem apgalvoja, ka patlaban viņai neesot skaidrs, kāpēc Latvijas Ģimenes ārstu asociācija "pēkšņi ir izteikusi neuzticību" veselības ministrei - viņa cer sagaidīt atbildes no Veselības ministrijas vadības pēc tikšanās ar ārstu organizāciju. "Man nav skaidrs iemesls, kāpēc tieši tagad tas ir noticis un kas ir noticis," noteica Straujuma.

Tikmēr Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība paziņojusi, ka piekrīt Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas viedoklim un ārkārtas sēdē 17.jūnijā lems par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentei un veselības ministrei.