Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

BRĪDINĀJUMS: Solārijā var "saķert" veneriskās slimības

Attēlam ir ilustratīva nozīme © healthyfoodteam.com

Tuvojas vasara un daudzi cilvēki pludmales sezonai gatavojas apmeklējot solāriju. Izrādās – sauļošanās var novest ne tikai pie ādas slimībām, bet pat pie veneriskām kaitēm.

Jau zināms, ka došanās uz solāriju var izraisīt ādas vēzi, tomēr neseni pētījumi apstiprinājuši - solārija apmeklējums var izraisīt arī saslimšanu ar dažādām veneriskajām slimībām.

Solāriju kabīnēs sastopamas dažādas baktērijas, piemēram stafilokoki, kuri var izraisīt ādas infekciju. Solārijos varot arī inficēties ar herpes vīrusu un pat "iedzīvoties" dzimumorgānu kārpās.  Dermatologi uzsver, stafilokoki spējot izturēt solārija ultravioleto staru starojumu un palikt dzīvi, turklāt iegūt kādu kaiti solārijā ir pavisam vienkārši. Visas baktērijas, kuras ir uz mūsu ādas, tiek pārnestas uz solārija kabīnes virsmu, tur iedzīvojas un nereti kļūst pilnībā imūnas pret UV starojumu. Ja cilvēks solārijā sāk svīst, tas tikai pastiprina tur esošo baktēriju un vīrusu reproducēšanās spēju. Inficēties iespējams pat caur mikroplaisiņām ādā.

Protams, spēcīgas koncentrācijas UV stari baktērijas spētu nogalināt, tomēr jāatzīmē – solārija starojums stafilokokiem praktiski nekaitē.

Jāpiebilst, ka eksistē dažādi dezinfekcijas līdzekļi ar kuru palīdzību iespējams tīrīt solārija kabīņu virsmas un atbrīvoties no tur mītošajām baktērijām.

Infromācija sagatavota pēc healthyfoodteam.com