Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Veselība

Austrumu slimnīcā trūkst vairāk nekā 200 mediķu

© F64, attēlam ir ilustratīva nozīme

Patlaban piecos Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāros ir 77 vakantas vietas ārstiem, 105 vakances māsām un 21 - māsu palīgiem, norāda slimnīcas pārstāve Aija Lietiņa.

Vienlaikus viņa norādīja, ka šāds iztrūkums netraucē pacientiem sniegt gan plānveida, gan neatliekamo palīdzību 24 stundas diennaktī, turklāt arī ārstu un māsu "aizplūšanu" no slimnīcas nevarot raksturot kā masveidīgu.

Pēc Lietiņas paustā, slimnīcas valdei kopā ar finansistiem mēneša laikā izdevies esošā finansējuma robežās paaugstināt darba samaksu vairākos svarīgos slimnīcas posteņos, tostarp Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, Operatīvās ķirurģijas centrā, Ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikā, kā arī stacionāra "Gaiļezers" intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļā.

Lietiņa piebilda, ka paaugstināt atalgojumu visam slimnīcas ārstniecības personālam būs iespējams tikai tad, kad jautājums par papildu finansējumu būs atrisināts valsts līmenī.

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca darbinieku trūkuma dēļ pārplāno daļu operāciju, aģentūrai LETA pauda slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Viņa norādīja, ka dažas no operācijām var tikt pārplānotas dienas citā laikā, kā arī gaidāmās operācijas var tikt pārceltas par mēnesi.

Vienlaikus slimnīcas galvenais ārsts Arnolds Atis Veinbergs norādīja, ka Stradiņa slimnīca tāpat kā daudzas veselības aprūpes iestādes valstī sastopas ar cilvēkresursu, īpaši medicīnas māsu, nodrošinājuma nepietiekamību, taču slimnīca risina situāciju, optimizējot esošo cilvēkresursu noslodzi, tostarp turpinot jau gada sākumā uzsākto darbu pie operāciju zāļu plānošanas uzlabošanas.