Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Vējonis: Nav izvērtēts, cik lietderīgi tiek tērēta esošā nauda veselības aprūpē

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Joprojām nav izvērtēts, cik lietderīgi tiek tērēta esošā nauda veselības aprūpē, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents atzina, ka nozarei pēdējos gados nav tikuši piešķirti nepieciešamie līdzekļi, tomēr ne vienmēr "vajag obligāti salīdzināt ar to, kas citās valstīs tiek piešķirts". "Manuprāt, pats svarīgākais, ka par jebkuru naudas daudzumu jābūt skaidrībai, kā to izmantot," teica Vējonis.

Vienlaikus viņš atzina, ka reformas veselības un arī izglītības nozarē ir obligāti jāīsteno.

Kā ziņots, valdība 9.maijā atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavotās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes 2018.-2021.gadam, tomēr atsevišķiem jautājumiem, piemēram, veselības nozares finansējumam, risinājums vēl tiks meklēts.

F64

Līdz šim izskanējušas dažādas versijas par iespējamo finansējuma avotu veselībai, tostarp minēta sociālo iemaksu likmes palielināšana.

Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Trupovnieks (ZZS) sacījis, ka nepieciešamo apmēram 200 miljonu eiro papildu finansējumu veselībai varētu iegūt, sociālo nodokli paaugstinot par vienu procentpunktu un izmantojot ar Eiropas Komisiju saskaņotu deficīta līmeni.