Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

UZMANIES: Lielākā daļa sauļošanās aizsargkrēmu nepasargā no bīstamajiem stariem

EWG/facebook.com © EWG/facebook.com

Vasaras smeldze mēdz būt nežēlīga, visiem zināms, ka pārlieku liela saļaušanās kaitē ādai. Protams, nereti tiek izmantoti dažādi sauļošanās aizsargkrēmi. Izrādās, ka tie var nepalīdzēt. 2017.gadā Vides aizstāvības grupas zinātnieki nāk klajā ar pētījumu, kur 73% no 880 izpētītajiem saules aizsarglīdzekļu krēmiem, nemaz nespēj veikt minētās funkcijas.

Saules aizsargājoši krēmi ir patiešām tikai mārketings, tā rezultātā, cilvēki, kuri ir aktīvi lieto šos produktus, domā, ka tie glābs apsvilušo ādu no saules, taču efekts tā arī nenotiek, komentē Vides aizstāvības grupas vecākā analītiķe Soņa Lunder.

F64

Daudzi produkti ietver ķīmiskas vielas, kas it kā izveido barjeru uz ādas virsmas, lai bloķētu saules starus. Zīmīgi,ka dažas no šīm vielām mēdz būt efektīvas, tomēr citas ķīmiskās vielas ietver kaitīgas sekas un neveic funkcionalitāti ilgāk par dažām minūtēm, vēsta portāls cnn.com

Eksperti rekomendē, ka cilvēkiem, kuriem ir īpaši alerģiska vai jutīga āda, vajadzētu meklēt un izvēlēties saules aizsargkrēmus, kas satur cinka oksīdu un

titāna oksīdu, kas nereti spēj būt ļoti funkcionējoši. Tostarp jābūt attapīgiem un labāk izvēlēties aizsargkrēmus, kuru sastāvdaļās ietilpst retinilpalmitāts un oxybenzons.