Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Tīrās šausmas! Ķirurgi vīrietim izoperē resno zarnu ar 13 kilogramiem "aizcietējuma"

© F64

Teju neticama operācija aizvadīta Ķīnā, kur vīrietim ar aizcietējumiem izoperēta resnā zarna, kurā bija uzkrājies milzīgs daudzums ekskrementu, ziņo The Paper.

Vai kāds maz spēj iedomāties, ka divas desmitgades nekad nebūtu varējis pilnībā nokārtot savas dabiskās vajadzības!? Tomēr kādam 22 gadus vecam Ķīnas iedzīvotājam tā ir realitāte.

Sverot teju 13 kilogramus, viņa resnā zarna bija krājusi sevī fekālijas visas viņa dzīves garumā. Lai arī viņš lietojis zāles pret aizcietējumiem, tas sniedzis vien nelielu mierinājumu.

Šanhajas 10.slimnīcas ķirurgs Jins Lū medijiem atklājis, ka vīrieša vēders tā dēļ bijis tā uzpūties, ka atgādinājis grūtnieci devītajā mēnesī: "Izskatījās, ka tas tūlīt uzsprāgs!"

The Paper

Par laimi, vīrietis pēc operācijas izdzīvos. Izrādās, ka notikušajam par iemeslu ir jau dzimšanas laikā radusies kaite, ko sauc par Hišprunga slimību. Tā ir iedzimta slimība, kuru raksturo slikta zarnu darbība, kam par iemeslu ir nervu šūnu neesamība tajās.

Parasti vecāki to ievēro, ja jaudzimušais nav nokārtojies pirmo 48 stundu laikā, tomēr viņa vecāki neuzskatīja, ka tas ir kas ievērības cienīgs un medicīnisko palīdzību vīrietis guva vien 22 gadus vēlāk.

Bet zāles pret aizcietējumiem nepalīdzēja, jo tās nav paredzētas dabiskās zarnu darbības aizvietošanai.