Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Dēļ ģimenes ārstu streika, slimnīcās sagaidāms pacientu pieplūdums

© F64

Slimnīcas netiek galā ar medicīnas darbinieku akciju dēļ radīto pacientu pieplūdumu, telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Slimnīcu biedrības valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Viņš informēja, ka slimnīcas ir saņēmušas priekšrakstus par to, kā uzlabot un risināt esošo situāciju, kā arī informāciju par to, kas būs jāveic ģimenes ārstu vietā.

Kalējs piebilda, ka slimnīcās sagaidāms pacientu pieplūdums dēļ ģimenes ārstu streika, kas sāksies šodien. Taču jau no 1.jūlija notiek brīdinājuma akcija, kurā 800 mediķi atteikušies strādāt virsstundas.

Viņaprāt, veselības jomā notiekošais ir apdraudējums valsts drošībai.

Kā ziņots, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, pirmdien plkst.12 streiku sāks ģimenes ārsti. Tā kā VM un ģimenes ārstu streika sarunās pagājušajā nedēļā netika panākta vienošanās, ģimenes ārsti nolēma no pirmdienas sākt streiku. Tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām. Šajā laikā ģimenes ārsti pārtrauks sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus.

Savukārt no 1.jūlija, pieprasot uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, 800 mediķi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkotajā brīdinājuma akcijā pārtraukuši strādāt pagarināto normālo darba laiku.