Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Veselība

Lauku ģimenes ārsti gatavi sākt strādāt jau rīt

© F64

Vienojoties par ģimenes ārstu prasību izpildi, lauku ģimenes ārsti gatavi sākt strādāt jau rīt, norādīja Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) vadītāja Līga Kozlovska.

"Ja šodien Ministru prezidenta birojs mums atsūtīs protokolu, kurā ietverti visi priekšlikumi par streika prasību izpildi, tad mēs esam gatavi ar rītdienu strādāt," sacīja Kozlovska, piebilstot, ka šīs dienas laikā ārstu pārstāvjiem solīts nepieciešamos dokumentus atsūtīt.

Kozlovska atzina, ka streiks deva rezultātu. "Šī bija cīņa par visiem kolēģiem. Ļoti ceru, ka politiķiem dotais uzticības kredīts tiks attaisnots un 21.jūlijā lēmums Saeimā tiks pieņemts," pauda Kozlovska.

Asociācijas vadītāja atzina, ka starp LLĢĀA un Latvijas Ģimenes ārstu asociāciju pastāv domstarpības par atsevišķiem punktiem. "Mums ir viedokļu dažādība par dažām juridiskām niansēm, bet mums ir brīva Latvija. Mēs LLĢĀA izprotam savas specialitātes būtību, vajadzības un attīstību," teica Kozlovska.

Kā ziņots, Latvijas Ģimenes ārstu asociācija un Streiku komiteja šodien gaida Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) parakstītu tikšanās protokolu, kurā ietverti piedāvājumi situācija uzlabošanai. Tos saņemot, asociācija tās vērtēs un lems par to piemērotību savām prasībām.