Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

TOP 5 inovatīvas ārstēšanas metodes, kas mainīs pasauli

© Ilustratīvs attēls

Nākamo piecu gadu laikā pasaulē attīstīsies vairākas jaunas inovatīvas ārstēšanas metodes, kas ievērojami uzlabos pacientu dzīves ilgumu un kvalitāti. Izstrādes stadijā ir antivielas cīņai ar antimikrobo rezistenci, zāles vēža un Alcheimera slimības ārstēšanai, gēnu terapija cīņai ar hemofiliju, kā arī jauna šūnu terapija 1.tipa cukura diabēta ārstēšanai.

Nākamo piecu gadu laikā pasaulē attīstīsies vairākas jaunas inovatīvas ārstēšanas metodes, kas ievērojami uzlabos pacientu dzīves ilgumu un kvalitāti. Izstrādes stadijā ir antivielas cīņai ar antimikrobo rezistenci, zāles vēža un Alcheimera slimības ārstēšanai, gēnu terapija cīņai ar hemofiliju, kā arī jauna šūnu terapija 1.tipa cukura diabēta ārstēšanai. Jaunās metodes ietaupīs veselības aprūpes resursus un nodrošinās veselīgāku darbaspēku, kas ir būtisks ieguvums visai sabiedrībai. Balstoties uz Eiropas Farmācijas uzņēmumu un apvienību federācijas (EFPIA) datiem un informāciju, Starptautisko inovatīvo farmaceitisko firmu asociācija (SIFFA) sagatavojusi apkopojumu par jaunākajām ārstēšanas iespējām, kas nākotnē glābs dzīvības miljoniem cilvēku.

Latvijā, kur veselības aprūpes budžets ir viens no mazākajiem Eiropas Savienībā, valsts iespējas apmaksāt jaunākās ārstēšanas metodes pagaidām ir ļoti ierobežotas. Cerīgāk uz veselības aprūpes nākotni ļauj raudzīties valstī uzsāktā veselības aprūpes reforma, kas varētu uzlabot arī jaunāko zāļu pieejamību.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā