Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

Top 5 produkti ādas veselībai

© depositphotos.com

Ultravioletais (UV) starojums, sāļais jūras un hlorētais baseinu ūdens un dažādi citi apkārtējās vides agresori, kā arī dekoratīvā kosmētika būtiski ietekmē ķermeņa un sejas ādas veselību.

Kā par ādas veselību rūpēties ar uzturu? VC4 Dermatoloģijas klīnikas dermatoveneroloģe un preventīvās medicīnas speciāliste Dr. Jana Janovska iesaka piecus produktus, kas īpaši gādā par veselu un starojošu ādu.

1. OLĪVEĻĻA

Vismaz 8,4 grami jeb divas tējkarotes olīveļļas dienā par 31% samazina novecošanās izpausmes - pateicoties monopiesātinātajām taukskābēm un polifenoliem, kuriem ir lieliska antioksidatīva iedarbība. Tā palīdz saglabāt ādas elastīgumu, baro, mitrina un uzlabo tvirtumu. Īpaši piemērota sausai un vīstošai ādai, jo veicina ādas šūnu atjaunošanos un aizkavē grumbu parādīšanos.

2. TOMĀTI

Tomātos ir ļoti spēcīgs antioksidants likopēns, kas paaugstina dabisku ādas SPF funkcijas aizsardzību. Tas pasargā organismu no infrasarkano staru ietekmes, kas var radīt būtiskus bojājumus ādai.

3. TUMŠĀ ŠOKOLĀDE

Melnā šokolāde ir bagāta ar flavonoīdiem, kam piemīt antioksidanta īpašības, un tas uzlabo ādas hidrāciju un cirkulāciju. Tā satur organismam svarīgus mikroelementus - dzelzi, kalciju, magniju, kā arī vitamīnus A, B1, C, D un E. Turklāt augstas kvalitātes melnajā šokolādē arī taukvielas ir draudzīgas cilvēka organismam.

4. AUZU PĀRSLAS

Tām piemīt pretvēža īpašības - pateicoties fito nutrientiem, kas regulē cirkulējošo estrogēnu darbību sievietēm un tādējādi jo īpaši samazina krūts vēža attīstības risku. Auzu pārslas regulē arī ogļhidrātu uzsūkšanās procesu, izvairoties no dramatiskām cukura svārstībām.

Tās satur dzelzi, kalciju, B grupas vitamīnus, kā arī vitamīnu E, kas aizsargā ādu no UV stariem.

5. SARDĪNES

Sardīnes ir viens no labākajiem taukvielu avotiem, bagāts ar omega 3 taukskābēm, tā saucamajām DHA (garā omega 3 ķēde), kam piemīt pretiekaisuma īpašības.