Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Veselība

"Roche" atzīta par ilgtspējīgāko veselības nozarē

Attēlam ilustratīva nozīme © DarkoStojanovic/pixabay.com

Jau devīto gadu pēc kārtas Roche Dow Jones ilgtspējas indeksā ir atzīta par ilgtspējīgāko kompāniju farmaceitiskās, biotehnoloģiskās un bioloģiskās rūpniecības nozarē, Neatkarīgo informēja Roche Latvija pārstāvis Sandris Sabajevs.

Dow Jones ilgtspējas indeksa noteikšanā ņem vērā padziļinātas ekonomisko, sociālo un vides rādītāju analīzes rezultātus, un tas kalpo par orientieri investoriem, kas, apsverot ieguldījumus, ņem vērā konkrētās kompānijas ilgtspējību. «Roche viena no svarīgām ilgtspējības nodrošināšanas jomām ir veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība,» saka Roche vadītājs Severīns Švāns, «jau vairāk nekā 120 gadu Roche ir tiecies uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti, izstrādājot labākas zāles un diagnostikas metodes. To nozīmīgums rodas tikai tad, ja mūsu zāles un diagnostikas metodes nonāk līdz cilvēkiem, kam tās ir nepieciešamas.»

Lai visā pasaulē uzlabotu veselības aprūpi, Roche sadarbības partneri izstrādā ilgtspējīgus un vietējām vajadzībām pielāgotus plānus. Galvenā problēma ir finansējums. Viens šā šķēršļa pārvarēšanas piemērs ir Roche sadarbība ar privātām apdrošināšanas kompānijām, lai iegūtu privātu finansējumu valstīs ar nepietiekamiem publiskajiem līdzekļiem. Līdz 2017. gada vidum dažādās valstīs bija pieejami 23 onkoloģiskas apdrošināšanas polišu veidi, un nu pret šīm slimībām ir apdrošināti vairāki miljoni cilvēku. Roche ir biotehnoloģiju kompānija ar zālēm onkoloģijā, imunoloģijā, infektoloģijā, oftalmoloģijā un neirozinātnē. Roche ir arī pasaules līderis laboratorajā (in vitro) diagnostikā un vēža diagnostikā uz audu bāzes, kā arī ieņem nozīmīgu lomu diabēta aprūpē. Trīsdesmit Roche radīti medikamenti ir iekļauti Pasaules veselības organizācijas Būtisko zāļu sarakstos, un starp tiem ir dzīvību glābjošas antibiotikas, pretmalārijas līdzekļi un zāles vēža ārstēšanai.

S. Sabajevs norāda, ka Roche Latvija Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta organizētajā Ilgtspējas indeksā 2017. gadā saņēma Zelta kategorijas novērtējumu par kompānijas uzņēmējdarbības praksi atbilstoši ilgtspējas principiem.