Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Jau ceturto gadu Jūrmalā rudeni sagaida ar aktivitātēm veselības uzlabošanai

© F64

Kaut arī pludmales sezona, kas šogad bija visai nosacīta, ir garām, joprojām ir vērts apmeklēt Jūrmalu.

«Jau ceturto gadu Jūrmalā rudeni sagaida ar aktivitātēm jūrmalnieku un pilsētas viesu veselības un labsajūtas uzlabošanai. Kopumā vairāk nekā 100 dažādu Veselības mēneša aktivitāšu kūrortpilsētā turpināsies visu oktobri - bezmaksas vingrošanas nodarbības, meistarklases un lekcijas par veselīgu dzīvesveidu, profilaktiskās veselības pārbaudes un procedūras labsajūtas veicināšanai,» informē Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Inese Krieviņa. «Jūrmala ir pirmā pilsēta Latvijā, kurai piešķirts Veselīgas pilsētas statuss.»

Saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas definīciju Veselīga pilsēta ir tāda, kas pastāvīgi rada un uzlabo fizisko un sociālo vidi un paplašina tos kopienas resursus, kas ļauj cilvēkiem savstarpēji atbalstīt citam citu, pildot visas dzīves funkcijas un attīstot viņu maksimālo potenciālu. Šo statusu PVO Veselīgo pilsētu programmas ietvaros piešķir uz pieciem gadiem.

Aktīvā dzīvesveida piekritēji Jūrmalā varēs bez maksas apmeklēt nūjošanas, ielu vingrošanas un ciguna nodarbības brīvā dabā. Oktobrī Majoru Sporta laukumā būs iespēja apgūt skrituļslidošanu profesionāla trenera vadībā. Piedāvājumā izmēģināt ko jaunu iekļautas Groove deju nodarbības, kas aicina ļauties pozitīvām emocijām, atbrīvojot prātu un ķermeni kustībā.

Veselības mēneša programmā iekļautas arī bezmaksas veselības pārbaudes: iespēja izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura un holesterīna līmeni, pārbaudīt plaušu veselību, pēdu un kāju nagu veselību, kā arī konsultēties ar speciālistiem un saņemt ieteikumus veselības uzlabošanai. Piedāvājumā ir arī mākslas, mūzikas un deju terapijas nodarbības. Jaunu iemaņu un vērtīgu padomu gūšanai tiks rīkotas speciālistu lekcijas un semināri par fiziskās un garīgās veselības jautājumiem, sāpju novēršanu, organisma atveseļošanu, relaksācijas un ergonomijas pamatprincipiem.

Īpaši piedāvājumi šogad Veselības mēnesī sagatavoti gados vecākiem cilvēkiem. Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža rīko pēdu veselības speciālistu konsultāciju dienu senioriem no 65 gadu vecuma. Jūrmalas Veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs senioriem piedāvā lekciju ciklu, kurā iekļautas deju terapijas, relaksācijas, pašmasāžas un citas praktiskas nodarbības labsajūtas uzlabošanai. Kūrorta rehabilitācijas centrā Jaunķemeri notiks Atvērto durvju diena, kuras laikā seniori varēs iepazīties ar rehabilitācijas centrā pieejamajām iespējām veselības veicināšanai.

Arī pilsētas uzņēmēji - SPA, medicīnas, veselības uzlabošanas pakalpojumu sniedzēji un restorāni - aicina jūrmalniekus un pilsētas viesus baudīt rudeni Jūrmalā un ir sagatavojuši īpašus piedāvājumus, kas atrodami mājaslapā www.visitjurmala.lv.