Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Veselība

12 gadus vecs zēns iedzer nezināmu šķidrumu un saindējas

Attēlam ilustratīva nozīme © StockSnap/pixabay.com

Vakar mediķi snieguši palīdzību kādam 12 gadus vecam zēnam, kurš saindējies, iedzerot nezināmu šķidrumu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Mediķi zēnu atraduši uz ielas, un zēns stāstījis ka iedzēris nezināmu šķidrumu. Mediķi pamanījuši, ka zēnam mugurā ir mitras drēbes un konstatējuši mērenu ķermeņa atdzišanu, kā arī saindēšanos ar nenoskaidrotām vielām.

Savukārt Kurzemes reģionā kāds gadu un sešus mēnešus vecs bērns uz brīdi palicis virtuvē viens un uzrāvis sev virsū karstu ūdeni no katla. Bērns vidēji smagā stāvoklī ar krūškurvja un vienas rokas termiskiem apdegumiem tika nogādāts slimnīcā.

Rīgas reģionā gadu vecs bērns kāpņu telpā izliecies starp margām un kritis no aptuveni trīs metru augstuma. Kritiena rezultātā bērns guvis nopietnu galvas traumu un ķermeņa sasitumus un stabilā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Dmitrijs Suļžics, F64 Photo Agency

Savukārt Vidzemes reģionā kādam desmit gadus vecam zēnam sākusies vidēji smaga alerģiska reakcija pēc lapsenes dzēliena galvā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1108 izsaukumiem, no tiem 171 bija saistīts ar dažādām traumām un negadījumiem.