Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Veselība

Cīņai pret rudens vīrusiem latvieši vēdina telpas un lieto augu valsts produktus

© Ilustratīvs attēls

Lai izvairītos no saslimšanas ar rudens vīrusiem, gandrīz puse jeb 43% iedzīvotāju vēdina telpas vai lieto augu valsts produktus imunitātes stiprināšanai (zāļu tējas, medu, sezonas dārzeņus un augļus), atklājies pētījumā.

Trešdaļa iedzīvotāju cīņai pret rudens vīrusiem ir iegādājušies sezonai atbilstošu apģērbu un apavus (34%) vai lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus (32%).

Ceturtā daļa (27%) iedzīvotāju nodarbojas ar sportu vai fiziskām aktivitātēm, lai izvairītos no saslimšanas ar rudens vīrusiem, bet 6% iedzīvotāju ir norādījuši, ka šim nolūkam norūda organismu (turpina peldsezonu, izmanto kontrastdušu, iet pirtī u.c.).

Piektā daļa (22%) iedzīvotāju neveic nekādas preventīvas pretvīrusu darbības un norāda, ka ārstēsies tad, kad saslims.

Sievietes salīdzinoši biežāk nekā vīrieši ir norādījušas, ka cīņai pret rudens vīrusiem vēdina telpas, ir iegādājušās sezonai atbilstošu apģērbu un apavus, kā arī lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus.

Vitamīnus un uztura bagātinātājus biežāk lieto ne tikai sievietes, bet arī rīdzinieki un iedzīvotāji ar augstāko izglītību, savukārt retāk tos lieto lauku teritorijā dzīvojošie cilvēki.

Attiecībā uz vīriešiem jāatzīmē, ka viņi gandrīz divreiz biežāk nekā sievietes (28% vīriešu pretstatā 15% sieviešu) neveic nekādas preventīvas darbības, lai izvairītos no saslimšanas ar rudens vīrusiem.