Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Veselība

Izveidota Latvijā pirmā mājas fitnesa lietotne

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Fitnesa trenere Paula Freimane izveidojusi Latvijā pirmo mājas fitnesa lietotni – MonacoFit.com.

Tā tika radīta, iepazīstoties ar aptaujas datiem, kas atklāja, ka 95% vīriešu un 97% sieviešu sporta zālē nesasniedz vēlamo rezultātu - nezaudē svaru, lai gan šim mērķim vidēji ir iztērējuši vairāk nekā 300 eiro. Trenere Paula Freimane jau piecus gadus uzskatāma par Eiropas fitnesa autoritāti, kura trenējusi un ar personīgo piemēru cīņā pret lieko svaru iedvesmojusi desmitiem tūkstošu sieviešu un vīriešu Latvijā, Monako, Portugālē un citās pasaules valstīs.

Tagad viņa ir gatava dalīties savā pieredzē un zināšanās, lai cilvēkiem palīdzētu iegūt veselīgu un skaistu augumu, neizejot no mājām. «Šobrīd Latvijā oficiāli 20% cilvēku cieš no aptaukošanās.

Veiktajā pētījumā es atklāju, ka galvenie šķēršļi sevis uzturēšanai formā ir finanšu un laika trūkums. Tāpēc šī lietotne būs izmantojama ikvienam mājas apstākļos. Nevēlos, lai Latvija turpina būt par vienu no neveselīgākajām valstīm Eiropā,» saka Paula Freimane. Iniciatīvai atsaukušies arī tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā TV raidījumu vadītāja Anna Rozīte, psihoterapeite un teoloģe Anna Krimele, emocionālā intelekta treneris Zuarguss, dziedātājs un TV personība Roberto Meloni, multimākslinieks Kashers, mūziķis un fitnesa treneris Kaspars Zlidnis un TV3 laika ziņu moderators Ansis Klintsons. Viņu vingrojumi bez maksas būs pieejami ikvienam aplikācijas lietotājam.