Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Veselība

Deformācijas dēļ slēgtas Stradiņa slimnīcas galvenā korpusa kāpnes

Attēlam ilustratīva nozīme © Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā 32.korpusā šodien, 7.martā pacientu piederīgo pārvietošanās pa stāviem tiek organizēta ar liftiem.

Lēmums par kustības ierobežošanu 32.korpusa apmeklētāju kāpnēs tika pieņemts, jo slimnīcas Saimniecības daļa, veicot kontroles apgaitu teritorijā, konstatēja 32.korpusa ēkas kāpņu telpas konstrukcijās pārvietojumu deformācijas. Situācijas novērtēšanai un risku apzināšanai, nekavējoties tika izsaukts Būvniecības valsts kontroles birojs, pieaicinot klāt neatkarīgos ekspertus. Saskaņā ar biroja lēmumu, tika nolemts veikt operatīvās konstrukciju pārvietojumu pārbaudes un kontroli turpmākās rīcības noteikšanai.

Slimnīca informē, ka ēkas stāvoklis ir drošs pacientiem un darbiniekiem. Tāpat tiek turpināta pacientu uzņemšana Neatliekamās medicīnas centrā.

Lielākā daļa Stradiņa slimnīcas ēku ir novecojošas un ir nepieciešamas ievērojamas investīcijas jaunu, modernu ēku būvniecībai. Tas arī ir apliecinājums, ka realizētās un ieplānotās ERAF investīcijas Stradiņa infrastruktūras attīstībā ir fundamentāli nepieciešamas.