Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vides darbi

Liepāja gatavojas uzņemt Kuršu vikingus

© drakenexpeditionamerica

Lai godātu Liepājas kā jūras un ostas pilsētas vēsturi un tradīcijas, 8. jūlijā Jūras svētku laikā jau otro gadu tiks rīkota "Jūrasbraucēju Kuršu Vikingu liellaivu sacensības".

Sacensības norisināsies Liepājas promenādē pie Liepājas jahtu ostas piestātnes. Jūrasbraucēju Kuršu Vikingu liellaivu sacensībām visi interesenti aicināti pieteikt līdz 6.jūlijam vai līdz pieteikušās būs 20 komandas. Sacensībām var piedalīties komandas piecu cilvēku sastāvā.

"Pirmās rakstiskās liecības par pilsētu, ostu un drosmīgajiem kuršu jūrasbraucējiem ir saglabājušās no 13. gadsimta un iespējams tāpēc šodien varam lepoties ar savu ostu un mūsu jūrasbraucējiem. Domāju, ka airēšanas sacensības ar liellaivām būs interesantas aktīvajiem un sportiskajiem liepājniekiem, lai pārbaudītu savu varēšanu netradicionālā veidā", norāda Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Sacensību galvenais tiesnesis Juris Aizezers, oragnizators Raimonds Reinis uzsver, ka lai arī tiks vērtēts komandas izskats un atraktivitāte, galvenais tomēr būs sportiskā varēšana pēc iespējas ātrāk veikt noteikto distanci.

Komandām ar liellaivām būs jāveic 200 -250 m distance Liepājas tirdzniecības kanālā iepretim Liepājas jahtu ostai. Tie, kuri vēlas iepazīties ar liellaivām, aicināti veikt treniņbraucienus Grobiņā, Ālandas upē 6.jūlijā.

Kuršu Vikingu liellaivu sacensību uzvarētāji iegūs Ceļojošo kausu un 1.vietas un 2.vietas ieguvēji ielūgumus uz vasaras festivālu "SUMMER SOUND". 3.vieta saņems RIMI Ostmala dāvanu kartes. Organizatori apbalvos arī komandu ar atraktīvāko noformējumu.