Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Reģionos \ Tukums

Ledus halle elpo, dzīvo un aug lielāka

© Raitis Plauks F64

Nu jau gandrīz piecus gadus Tukumā ir sava ledus halle, kas izveidojusies par aktīvu sporta un kultūras dzīves centru, arvien apaugot ar jauniem objektiem un pilnveidojot saturu.

Ledus halle jau trīs gadus ir pašvaldības īpašums, bet tās direktors Modris Liepiņš saka paldies idejas autoriem un privātajiem uzņēmējiem, kas noriskēja un halles projektu noveda līdz kārtīgai būvei, ko tagad izmanto visa novada iedzīvotāji.

Halle ir noslogota ik dienu, jo notiek gan hokeja komandu, gan daiļslidotāju treniņi, savs laiks atvēlēts arī tiem, kuri grib vienkārši paslidot un uzlabot savu fizisko formu. Tukuma ledus halle ir pilnībā iekļāvusies ledus sporta apritē, tāpēc arī šovasar ledu nekausēs, bet turpinās uzturēt labā stāvoklī. Ir pieteikušās jau vairākas, tostarp arī Krievijas, sportistu komandas, kas šeit organizēs savas treniņus. Par treniņu vietu Tukumā halli izvēlējušies arī Latvijas daiļslidotāji. Jāatzīmē, ka no oktobra līdz pat maijam Tukumā noritēja vietējā mēroga hokeja čempionāts ar divpadsmit komandu līdzdalību. Modris Liepiņš saka: "Mēs atrodamies ļoti izdevīgā vietā – Tukums ir tuvu Rīgai, ar labu sabiedriskā transporta sistēmu, mums ir sava viesnīca un ēdināšanas pakalpojumi, sauna, trenažieru zāle, konferenču telpas. Savukārt halle ir pašā pilsētas centrā – estētiski sakārtotā vecpilsētas vidē, kas uzturēšanos šeit padara interesantu arī brīvajos brīžos."

Ir Tukuma novada svētku priekšvakars, un jau tagad ap halli jūtama svētku noskaņa – bērnu atrakciju parks Annele skan un dimd no bērnu smiekliem un kāju dipoņas. Savukārt sestdien te būs galvenais sporta aktivitāšu centrs un ģimenes dosies savā stafetes skrējienā, būs arī umurkumurs un vēl daudz dažādu sportisku spēļu un atrakciju. Nepaskrieniet garām!