Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Māja \ Virtuve

RECEPTE: Ātrā tiramisu kūka

Rīdziniecei Guntai Liepiņai patīk darboties virtuvē un it īpaši nodoties eksperimentiem. Kad mājās gaidāmas viesības, Gunta iesaka pagatavot tiramisu kūku.

«Tās pagatavošana ir vienkārša un ātra – aizņem pusstundu. Šāda kūka ir piemērota arī Lieldienās,» stāsta Gunta. 

Ātrā tiramisu kūka

Sastāvdaļas: krūzīte stipras atdzesētas kafijas, 4 olas, 4 ēdamkarotes cukura, puskilograms Mascarpone siera, 2 daļas no Dāmu pirkstiņu iepakojuma, glāzīte olu liķiera.

 Pagatavošana: Olu dzeltenumu atdala no baltuma, kārtīgi saputo ar cukuru. Baltumus saputo stingrās putās. Sieru ar koka karoti iecilā pie saputotajam dzeltenumam un pievieno olu baltumu. Liķieri un kafiju sajauc, ielej lēzenā traukā un tajā pamērcē katru pirkstiņu. Traukā kārto rindu ar pirkstiņiem, kuriem cukuroto pusi liek uz augšu, tad liek krēmu, atkal pirkstiņus un krēmu. Atstāj ledusskapī uz divām stundām. Rotā ar rīvētu vai karstu šokolādi vai kanēli. «Citas kulināres olu baltumu mēdz aizstāt ar saldo krējumu, taču tad kūka, manuprāt, iznāk pārāk trekna. Vasarā kafijas vietā šai kūkai izmantoju ar cukuru sablenderētas zemenes, bet var izmantot arī citas svaigas ogas.»

«Tradicionālā Amareto liķiera vietā izmantoju olu liķieri. Tas dod īpašu garšu,» atklāj Gunta.