Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

Esi viens no mums. Kļūsti karavīrs un artilērists savas valsts armijā!

© Gatis Indrēvics

Tev ir profesionālā izglītība? Sāc veidot artilērista karjeru bruņotajos spēkos!

Nacionālie bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajā militārajā dienestā kandidātus, kuri savu militāro karjeru vēlas saistīt ar artilēriju un Latvijā spēcīgāko kaujas atbalsta ieroci - haubicēm, no kurām pirmās bruņojumā nonāks jau šoruden.

Līdz ar šo 155mm pašgājējartilērijas sistēmu un citu artilērijas ieroču iegādi, kas nepieciešami kājnieku un citu vienību netiešās uguns atbalsta spēju nodrošināšanai, bruņotie spēki sākuši Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes artilērijas apakšvienību personālsastāva komplektēšanu.

Artilērijai ir būtiska loma kaujas laukā, un tā ir viena no vairāk nekā 30 bruņoto spēku funkcionālajām jomām jeb darbības virzieniem, kas apvieno amatus tādās specialitātēs kā artilērijas vienību vadība, artilērijas uguns, artilērijas ieroču sistēmas un priekšējie uguns novērotāji.

Kas nepieciešams bruņotajiem spēkiem?

Dienestam artilērijas apakšvienībās nepieciešami haubiču komandieri ar līdera dotībām, bet tēmētāji un lādētāji (šāvēji) - ar zināšanām sakaru, elektronikas un IT jomā. Savukārt lai kļūtu haubiču vadītājiem un platformas mehāniķiem, kandidātiem nepieciešamas traktortehnikas vadīšanas un transporta remonta iemaņas.

Par skaitļotājiem uguns vadības centra apkalpē varēs kļūt kandidāti ar labām sekmēm matemātikā un, protams, arī ar zināšanām sakaru, elektronikas un IT jomā.

Kandidāti varēs kļūt arī par artilērijas izlūkiem, darbojoties pretinieka virszemes mērķu identificēšanā, kā arī par 120 mm mīnmetēju apkalpes un to uguns vadības speciālistiem.

Kā veidosies artilērista karjera?

Pēc kareivja pamatapmācības kursa Kājnieku skolā Alūksnē nākamo artilēristu apmācību specialitātēs un kolektīvo apmācību veiks instruktori, kuri artilēristiem nepieciešamās zināšanas un iemaņas jau ir apguvuši Austrijas Bruņoto spēku 4. mehanizētās kājnieku brigādes 4. izlūku un artilērijas bataljonā. Pēc apmācības dienests turpināsies Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes artilērijas apakšvienībās, ikdienā pilnveidojot savas artilērista iemaņas.

Ko piedāvā bruņotie spēki?

Dienējot bruņotajos spēkos, karavīri iegūst stabilitāti, turpmāku bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos, karjeras izaugsmi, konkurētspējīgu atalgojumu, kas sākas ar 780 eiro pēc nodokļu nomaksas, un plašas sociālās garantijas.

Kāpēc izvēlēties militāro karjeru?

Nacionālie bruņotie spēki:

- ir pievilcīgi darba ņēmējiem. Bruņotie spēki atzīti par 48.iekārojamāko un populārāko Latvijas darba devēju 2016. gadā;

- sabiedrība tiem uzticas. Ikgadējā uzticības reitingā starp valsts un sabiedriskajām organizācijām bruņotie spēki 2016. gadā ir ierindoti 2.vietā;

- tauta lepojas ar tiem. 2016. gadā, vērtējot apgalvojumu „ar Latvijas karavīriem var lepoties”, tam piekrita 73% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju.

Kādas ir prasības, lai kļūtu par artilēristu?

Lai kļūtu par artilēristu, kandidātam jābūt Latvijas Republikas pilsonim ar vismaz pamatizglītību vecumā no 18 līdz 39 gadiem.

Priekšroka dienestam artilērijas apakšvienībās tiks dota kandidātiem, kuri ir beiguši arodskolas, kā arī citas profesionālās izglītības iestādes bruņotajiem spēkiem iepriekš minētajās specialitātēs.

Kandidātiem būs jāveic veselības pārbaude, jākārto fiziskās sagatavotības pārbaude un psihodiagnostikas testi.

Kā pieteikties profesionālajā dienestā?

Profesionālā dienesta kandidāti rekrutēšanas procesu var sākt ne tikai Rekrutēšanas un atlases centrā Rīgā, bet arī savai dzīvesvietai tuvākajā bruņoto spēku, tostarp, Zemessardzes, vienībā. Pieteikties dienestam var arī elektroniski, pieteikuma anketu aizpildot bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā “Rekrutēšana”.

Esi viens no mums. Kļūsti karavīrs un artilērists savas valsts armijā!