Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Citi raksti

Retro tramvajs atkal redzams Rīgas ielās

© Publicitātes foto

Līdz pat 30. septembrim brauciens no centra līdz Mežaparkam un atpakaļ var pārtapt jaukā piedzīvojumā, jo minētajā maršrutā sestdienās, svētdienās un svētku dienās kursē Retro tramvajs.

Rīgas satiksme informē, ka arī šogad ikvienam ir iespējams izbaudīt braucienus ar senatnīgo tramvaja vagoniņu, kuram, atzīmējot valsts simtgadi, ir mainīts vizuālais izskats - izvietotas vēsturiski nozīmīgas fotogrāfijas.

Retro tramvaja maršruts ir Ausekļa iela-Mežaparks un Mežaparks-Ausekļa iela. Biļetes ir jāiegādājas pie tramvaja vadītāja, un tās ir derīgas līdz maršruta galapunktam. Vienas biļetes cena ir 2 eiro, bet bērniem līdz 7 gadu vecumam brauciens ir bez maksas.

Retro tramvajs būvēts pēc sena elektriskā tramvaja modeļa parauga, kādi pirms vairāk nekā 100 gadiem kursēja Rīgā. Tramvaja virsbūvei ir metāla konstrukcija ar ozolkoka apšuvumu, bet ritošā daļa ņemta no oriģinālā vagona. Retro tramvaja pamatmaršruts ved gar Latvijas Nacionālo teātri, Latvijas Nacionālo operu un baletu, Dailes teātri, Vidzemes tirgu un citiem nozīmīgiem pilsētas objektiem.

Retro tramvajs līdz 31. oktobrim ekspluatācijai piemērotos laika apstākļos ir pieejams arī nomai - cena ar PVN ir 85 eiro stundā. Nomai tiek piedāvāti 12 maršruti, bet klients var izvēlēties arī savu.

Retro tramvaja atiešanas laiki:

No pieturas Ausekļa iela izbrauc 9:10; 10:45; 12:30; 14:05; 15:40; 17:10

No Mežaparka izbrauc 10:09; 11:54; 13:29; 15:04; 16:34; 18:19