Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Citi raksti

Latvijas alus “Staburags Gaišais” tika atzīts par vienu no labākajiem prestizā alus konkursā Vācijā

Prestižā alus konkursā "Meininger's International Craft Beer Award 2018", kas ik gadu Vācijā pulcē alus darītavas no visas pasaules, jaunais alus "Staburags Gaišais" saņēma godalgu vairāk nekā 1000 alus konkurencē.

"Staburags" sērija ir alus darītavas "Lāčplēsis" lepnums, kas gada laikā kopš tā ražošanas uzsākšanas ir sasniedzis teicamus pārdošanas rezultātus un kļuvis ļoti iecienīts savā kategorijā.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta. / Publicitātes foto

Inese Lielpinka, Lāčplēsis alus darītavas pārstāve: “Milzīgais darbs, ko mūsu alus darītavas meistari ieguldījuši šī jaunā alus zīmola veidošanā, ir atmaksājies vairākkārtīgi, jo īsā laika periodā tas ir kļuvis par vienu no apbalvotākajiem aliem. Esam pateicīgi, ka mūsu jaunāko alus darītavas veikumu novērtē gan mūsu pircēji, gan arī nozares lielākie kritiķi.” Konkurss "Meininger's International Craft Beer Award 2018" kopš tā sākuma ir kļuvis par vienu no prestižākajiem konkursiem Eiropā. Tajā tiekas alus brūveri no dažādām pasaules valstīm, bet galvenokārt no alus lielvalsts Vācijas. Šogad alus vērtēšanā piedalījās gandrīz 90 žūrijas dalībnieki, kas izvērtēja kopumā 70 dažādus alus stilus.

Šis nav vienīgais nozīmīgais apbalvojums "Staburags" alum gada laikā. Pērn rudenī starptautiskajā konkursā “Baltic beer star award 2017” alus “Staburags Baltais” saņēma prestižo godalgu lielajā alus konkurencē. Globālā informācijas un mērījumu kompānija "Nielsen" savā ikgadējā Latvijas tirgus apskatā pasludināja jauno alus zīmolu "Staburags" par pērnā gada veiksmīgāko produktu kategorijā "Labākā debija vieglo alkoholisko dzērienu segmentā 2017" un atzina to par otro labāko starp visu kategoriju jaunajiem produktiem.

Alus darītava "Lāčplēsis" ar jauno alus zīmolu "Staburags" iepazīstināja pērn martā. Tā sortimentu veido “Staburags Gaišais”, “Staburags Tumšais”, “Staburags Baltais alus” un tagad produkcija paplašināta ar jauniem produktiem - "Staburags Īpašais", "Staburags Bezalkoholiskais" un "Staburags rudzu kvass". "Staburags Īpašais" ir jaunākais darītavas lepnums, jo tā izgatavošanā izmantoti bioloģiski audzēti apiņi un tas ir bez glutēna.

Alus “Staburags” lepojas, ka tā gatavošana balstās uz vairāk nekā 50 gadus senām amatniecības tradīcijām, ko alus “Lāčplēsis” pirmssākumos iesāka tās vieni no pirmajiem darītavas brūveriem. Ar katru alu meistari uzsver alus "Staburags" augstvērtīgo izejvielu kvalitāti un produktu izsmalcinātību.

Lāčplēsis alus darītava ir viena no lielākajām alus darītavām Latvijā, bet alus „Lāčplēsis” viens no straujāk augošajiem alus zīmoliem Latvijā.