Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_downwardEkonomika

Tieši ieguldījumi cilvēkkapitālā garantē Latvijas ekonomikas ilgtermiņa un ilgtspējīgu izaugsmi, “kontekst.lv” skaidro Latvijas Bankas ekonomists Oļegs Krasnopjorovs.
8:30 Gaļina Moločkova, “kontekst.lv”
Eiropas Centrālā banka (ECB) procentu likmju samazināšanu varētu sākt vasaras sākumā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.
Vakar, 20:11 Ziņu aģentūra LETA
Latvijai un visam reģionam kopumā būtu jāiet prom no Krievijas tirgus, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.
Vakar, 15:45 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Banka samazinājusi iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no pēc decembrī prognozētajiem 2% līdz 1,8%, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā diskusijā sacīja Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste.
Vakar, 11:52 Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien apstiprināja izmaiņas noteikumos par valsts palīdzību dzīvojamās telpas iegādei vai būvniecībai, kas paredz nodrošināt kvalitatīvāku un plašāku mājokļu pieejamību ģimenēm reģionos.
26.mar Ziņu aģentūra LETA
Samazinot darba nespējas lapu apmaksu, var pasliktināties sabiedrības veselības rādītāji, pieaugt infekciju un hronisko slimību izplatība, šādu nostāju otrdien preses konferencē pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Egils Baldzēns, darba devēju priekšlikumu apturēšanai neizslēdzot arī streika rīkošanu.
26.mar Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien atbalstīja Latvijas sešu miljonu eiro iemaksu Pasaules Bankā.
26.mar Ziņu aģentūra LETA
“Lasot, klausoties un skatoties ziņas, redzu un dzirdu šajos stāstos ļoti daudz muļķību. Tāpēc es domāju, ja man ir brīvs laiks ziemā, varētu darboties žurnālistikā un stāstīt zemniekiem un sabiedrībai patiesību par notiekošo,” intervijā TV raidījumā “Nra.lv sarunas” saka Andis Beitāns – topošais žurnālists uz zemnieks vienā personā.
26.mar Andis Beitāns,* nra.lv
“Situācija ļoti strauji mainās. Eiropas Komisija ir vienojusies ar Eiropas Parlamentu par jauno ekonomikas pārvaldības modeli. Ik rudeni tiks noteikta trajektorija valdības izdevumu pieaugumam vai samazinājumam. Un, ja šogad mēs ietrāpīsim situācijā, kad budžeta deficīts ir lielāks, par 3%, ir pilnīgi skaidrs, ka šī trajektorija būs negatīva, un visus nākamos četrus gadus mums būs jāsamazina savi izdevumi,” raksturojot ārējo ietekmi uz Latvijas nodokļu izmaiņām, TV24 raidījumā “Naudas cena” pauž finanšu ministrs Arvils Ašeradens.
26.mar Portāls nra.lv
Mazumtirdzniecības tīkls "Maxima Latvija" pagājušajā gadā veikalu rekonstrukcijā un to pielāgošanā jaunajam formātam ieguldījis 11,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.
25.mar Ziņu aģentūra LETA
Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina darba devējus līdz 19.aprīlim piedāvāt darba vietas skolēniem šī gada vasarai, aģentūru LETA informēja NVA.
25.mar Ziņu aģentūra LETA
Dziļai materiālai un sociālai nenodrošinātībai pagājušajā gadā Latvijā bija pakļauti 6,2% iedzīvotāju, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā 2022.gadā, kad šādu iedzīvotāju īpatsvars bija 7,8%, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).
25.mar Ziņu aģentūra LETA
Valsts fondēto pensiju shēmas jeb pensiju otrā līmeņa ieguldījumu plānos uzkrātais pensiju kapitāls pagājušajā gadā pieaudzis par 24,4% jeb 1,387 miljardiem eiro, gada beigās veidojot 7,06 miljardus eiro, ziņo Latvijas Banka.
25.mar Ziņu aģentūra LETA
Tuvojas Lieldienas, un ir sācies olu iegādes drudzis. Kas notiek olu tirgū Latvijā un citviet Eiropas Savienībā; kā tas tiek kropļots ar Ukrainas olām; cik brīvi veikalos ir pieejamas tieši Latvijā ražotās olas; vai marķējumiem var ticēt; kur paliek apjomīgā Ukrainas olu ražotāju virspeļņa un kādas olas izvēlēties Lieldienu galdam, baltās vai brūnās – “Neatkarīgās” saruna ar Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas (LAPNA) valdes priekšsēdētāju Jāni Gaigalu.
25.mar Māris Krautmanis
“Mēs Latvijā esam pieņēmuši atbilstošu likumu, attiecībā uz ievešanu. Eiropas Savienības līmenī mums ir pievienojušās pārējās Baltijas valstis un Polija. Tikko bija Eiropas Komisijas priekšlikums, uzlikt tādus muitas tarifus, ka faktiski vairs nav izdevīgi ievest graudus ES,” TV 24 raidījumā “Ziņu Top” komentē Armands Krauze, zemkopības ministrs (ZZS).
23.mar Portāls nra.lv
Ja naudas trūkuma dēļ būtu jāizvēlas, par kuriem ikmēneša maksājumiem norēķināties vispirms, Latvijā 93% iedzīvotāju ar mājokļa kredītu šo izvēlētos kā prioritāro maksājumu, aģentūru LETA informēja AS "Kredītinformācijas birojs" pārstāvji, atsaucoties uz veikto iedzīvotāju aptauju.
23.mar Ziņu aģentūra LETA
Vairums jeb 78% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka vecākiem būtu jāpalīdz saviem bērniem iegādāties mājokli, savukārt 14% domā, ka bērniem būtu jāspēj pašiem nodrošināt sava īpašuma iegādi, liecina Luminor bankas veiktās aptaujas dati. Arī pārējās Baltijas valstīs iedzīvotāju uzskati šajā jautājumā ir ļoti līdzīgi.
23.mar Portāls nra.lv
Latvijas amatpersonas var tikai brīdināt, ka pavasara kampaņa par ekonomisko attiecību izbeigšanu ar Krieviju padarīs sāpīgākas rudens cīņas par neesošas naudas pārdalīšanu nākamā gada budžetā.
23.mar Arnis Kluinis
Latvijā iedzīvotāju īpatsvars bez uzkrājumiem sasniedzis 26%, kamēr 2023. gada rudenī uzkrājumu nebija 24% respondentu, aģentūru LETA informēja "SEB bankas" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.
22.mar Ziņu aģentūra LETA
Situācija Latvijas ekonomikā varētu būt labāka, piektdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedru kopsapulcē sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).
22.mar Ziņu aģentūra LETA
Šodien Latvijas Banka sāks garantētās atlīdzības izmaksu "Pūņu kooperatīvās krājaizdevu sabiedrības" ("Pūņu KKS") noguldītājiem, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankas pārstāvji.
22.mar Ziņu aģentūra LETA
Latvijā faktiskā bezdarba līmenis šogad februāra beigās bija 7,2%, kas ir par 0,1 procentpunktu vairāk nekā mēnesi iepriekš un par 0,8 procentpunktiem vairāk nekā gadu iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.
21.mar Portāls nra.lv