Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Nedēļas diena un tavs raksturs

© Basti93/pixabay.com

Kopš senseniem laikiem astroloģijā katrai dienai ir savs aizgādnis – planēta. Popkultūras astroloģijā pastāv uzskats, ka vienā dienā dzimušajiem cilvēkiem piemīt līdzīgas rakstura iezīmes, tādas, kas raksturīgas konkrētajai planētai. Savukārt planētu astroloģisko raksturojumu saknes meklējamas mitoloģijā.

Vēlreiz gan uzveru, ka nopietnajā astroloģijā skaidrojumi balstīti uz cilvēka individuālo horoskopu, t.i., astroloģisko karti, kas veidota pēc individuāliem datiem un rāda planētu novietojumu konkrētā dienā, konkrētā pulksteņa laikā un konkrētos ģeogrāfiskajos grādos. Dažādi vispārējie horoskopi un citas lietas vairāk domātas izklaidei un iedvesmai.

Un tad nu šajā reizē par to, kāds raksturs kurā dienā dzimušajiem.

Mēness dienā, pirmdienā, dzimušie mēdz būt sapņotāji, pēc dabas romantiski. Viņiem ir nosliece uz strauju garastāvokļa maiņu. Tādi ļaudis smalki jūt citus un apkārt notiekošo, savukārt gribasspēks nav viņu stiprā puse. Vēlams izvēlēties profesiju, kas neprasa lielu koncentrēšanos, jo «Mēness cilvēki» mēdz būt izklaidīgi. Toties pirmdienā dzimušie var kļūt par mākslas cilvēkiem, arī - reliģiskajiem kalpotājiem. Šajā dienā dzimušās meitenes nereti kļūst par lieliskām mātēm un uzticamām ģimenes pavarda sargātājām.

Marsa dienā, otrdienā, dzimušajiem raksturīga mērķtiecība, bet arī nevaldāms raksturs. Raksturīgākās īpašības - taisnīgums, vīrišķība un gatavība cīnīties. Marsa dienā dzimušo neviens nenosauks par gļēvuli! Patīk arī sāncensība un risks. Šie ļaudis mēdz būt arī apbrīnojami patiesi, viņi neprot izlikties un slēpt savas jūtas. Impulsīvi, bet reti iesākto noved līdz galam, jo jau paspējuši aizrauties ar ko jaunu. Vēlas spēlēt galveno lomu. Jāuzmanās, lai savu aktīvo raksturu ievirzītu pareizā gultnē.

Merkura dienā, trešdienā, dzimušie parasti ir enerģiski un ziņkārīgi. Ar viņiem viegli atrast kopīgu valodu, jo Merkura bērni ir komunikabli, labi informēti par itin visu un prot saistošā veidā izklāstīt savas domas, turklāt viņus nereti pavada veiksme. Raksturīgākās īpašības - veiklība, elastīgums, arī viltība. Daudzveidīgas intereses, ass, kritisks prāts. Trešdienā dzimušie nereti kļūst par lieliskiem komersantiem, aizrautīgiem plašsaziņas līdzekļu darbiniekiem un labi darbojas arī apkalpojošajā sfērā.

Jupitera dienā, ceturtdienā, dzimušie ir līderi. Viņiem piemīt godkārība un pievilcība, viņi ir labi oratori. Svarīgas nav personīgās intereses, bet lieta, kurai viņi kalpo, tāpēc Jupitera aizbilstamie izraisa cieņu un bieži gūst lielus panākumus. Galvenais - neaiziet pārmērībās jebkādā jomā (ieskaitot ēšanu, dzeršanu un izklaides). Var kļūt par labiem vadītājiem, juristiem, daiļrunātājiem, priesteriem.

Veneras dienā, piektdienā, dzimušie ir estēti, skaistuma cienītāji, radošie un radītāji. Pēc dabas - jūtīgi un emocionāli: viņus viegli izsist no līdzsvara, sagrozīt tiem galvu vai noskaņot kādā virzienā. Tādi cilvēki patiešām tic, ka pasauli glābs skaistums. Viņi ir gandrīz bērnišķi patiesi, bet tajā pašā laikā it kā pastāvīgi spēlē kādu lomu. Viegli iespaidojami, ļaujas aizrautībai un nevar būt pa īstam laimīgi, ja viņiem nevelta uzmanību. Lieliskas iespējas kļūt par ģeniāliem aktieriem, talantīgiem māksliniekiem un mūziķiem.

Saturna dienā, sestdienā, dzimušie ir vienpatņi. Pacietīgi un izlēmīgi, noslēgti. Panākumus sasniedz ar cītīgu darbu. Nekad nelūkojas atpakaļ, bet tikai uz priekšu un vienmēr sasniedz mērķi. Viņiem tīk nodrošināta dzīve un neliels tuvu cilvēku loks. Saturna cilvēki dzīvo saskaņā ar savu filozofiju, piesaistot apkārtējos ar saviem neordinārajiem uzskatiem. Var kļūt par lieliskiem filozofiem, zinātniekiem, vēsturniekiem.

Saules dienā, svētdienā, dzimušie ir laimīgi ļaudis - viņi ir neizsīkstoša optimisma pilni, apveltīti ar labu veselību un pašvērtības apzināšanos. Pēc dabas - mierīgi, nedaudz egocentriski, drosmīgi. Patīk darīt priecīgus un laimīgus savus tuvākos. Saulainais raksturs kopš bērnības pievelk citus cilvēkus. Būs labi ārsti vai teicami darbosies mākslas jomā.

(Izmantoti materiāli no žurnāla Praktiskā Astroloģija.)