Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Par viņu runā - Stīvens Hokings

© Scanpix

No dzīves 14. martā 76 gadu vecumā aizgāja par mūslaiku ģēniju dēvētais britu astrofiziķis Stīvens Hokings. Ar savu dzīvi viņš pierādīja, ka diagnoze, ar kuru, pēc mediķu pieredzes, dzīvība izdzisīs pēc pāris gadiem, nav nolemtība – Stīvens Hokings nodzīvoja daudzas desmitgades ilgāk, nekā ārsti bija prognozējuši.

Vienkārši par sarežģīto

Viņš prata sarežģīto pasniegt tā, ka sacītais kļuva par bestselleru. Pamēģiniet Visuma teorijas izstāstīt tā, ka grāmatu veikalos pircēji gandrīz vai kaujas jūsu grāmatas dēļ. Ir pārdots miljoniem eksemplāru Stīvena Hokinga uzrakstīto grāmatu (zināmākās no tām - «Īsi par laika vēsturi», «Diženais plāns», «Visums rieksta čaumalā»).

Zinātnieks ir sacījis, ka viņa dzīves un darba mērķis ir Visuma izpratne - kāpēc tas ir radies, kas tas ir, kādēļ Visums ir tāds, kāds tas ir, un kāpēc tas eksistē. Un viņš bija cilvēks, kurš prata atzīt savas kļūdas, piemēram, melno caurumu teorijās.

Veselības problēmas nav šķērslis

21 gada vecumā Stīvens Hokings saslima ar slimību, kas viņu piesaistīja ratiņkrēslam, ar laiku atņēma runas un kustību spējas. Viņš spēja runāt ar īpašu balss pastiprinātāju, bet vēlāk - tikai kustinot vaiga muskuli, kas darbināja īpašu slēdzi. Taču viņa izcilais prāts, humora izjūta, dzīves prieks un aizrautība ar darbu, kas sagādā prieku, Stīvenam Hokingam nodrošināja salīdzinājumu ar Albertu Einšteinu un Īzaku Ņūtonu. 32 gadu vecumā zinātnieks kļuva par vienu no Lielbritānijas visprestižākās zinātniskās organizācijas - Karaliskās biedrības - locekļiem, studēja Kembridžā un Oksfordā, ieguva doktora grādu kosmoloģijā. Starp citu, Stīvens bija sliktākais skolēns klasē sekmju ziņā.

Stīvens Hokings pētīja relativitātes un kvantu teorijas satuvināšanu, lai izskaidrotu Visuma rašanos un darbību. Viņš izstrādāja laika un melno caurumu teorijas. Viņš ierosināja kolonizēt Visumu, jo pieaugot risks, ka Zeme varētu iet bojā katastrofā. Viņš ierosināja izvairīties no saskarsmes ar citplanētiešiem. Britu zinātnieks nešaubījās, ka tādi pastāv. Toties par Dievu sacīja, ka tāds neeksistē un, pēc viņa domām, visus dabā notiekošos procesus iespējams izskaidrot zinātniski.

Divreiz precējies, divreiz šķīries, triju bērnu tēvs.

Izzināt - kas ir tur, aiz horizonta

Ko par ģeniālo zinātnieku saka numeroloģija? Cilvēks ar atšķirīgu dzīves uztveri. Pētnieks, Dullā Daukas tips - viņu interesē, kas ir aiz horizonta. Spēcīgi attīstīta domāšana un intelekts. Erudīts. Par viņu var sacīt - gaiša galva. Mācības un informācijas apguve nesagādā grūtības. Mācās rotaļājoties. Lai pilnībā izmantotu savu izcilo prātu, cilvēkam ir jāatrod nodarbošanās, kurā var meklēt, atklāt, pētīt. Jo sarežģītāka problēma, jo lielāks azarts ar to darboties un sasniegt rezultātu. Ja aizraujas ar kādu ideju, tad visu savu laiku velta tai. Viņam ir būtiski, lai darbs kļūtu par vaļasprieku, lai būtu noderīgs sabiedrībai un nenonāktu konfliktā ar savu patieso būtību. Ja šāda tipa cilvēkam ir kāds talants, tad tas ir spilgti izteikts. To nevar nepamanīt.

Stīvenam Hokingam šūpulī bija ielikta nepieciešamība paplašināt savu redzesloku, bet dzīves pārbaudījums - neizcelt sevi kā visgudrāko starp citiem, bet prast sarunāties ar citiem viņiem saprotamā valodā.

Liktenis kā amerikāņu kalniņos

Viņš zina, ko ir vērts, tāpēc tas ir stimuls sasniegt arvien vairāk un vairāk. Zina, ko grib paveikt, un izdara līdz galam.

Viņa dzīve ir kā amerikāņu kalniņi - nekad nevar zināt, kas notiks. Vis ir labi, līdz notiek kritiens. Pēc tam - atkal augšupeja. Liktenis ar cilvēku it kā noslēdz derības - 50:50. Kurš uzvarēs?

Paradoksāli, bet zinātnieka numeroloģiskā matrica norāda uz to, ka viņam bija nepieciešams kustēties, lai «ražotu» sev nepieciešamo enerģiju. Bieži vien cilvēks kustina kāju, bungo pa galdu ar pirkstiem. Taču Stīvenam Hokingam kustību spēja bija liegta ilgus gadus. Tad šāda tipa cilvēki iemācās uzņemt vajadzīgo enerģijas daudzumu, pareizi elpojot.

*

ASTROLOĢISKAIS CV

Stīvens Hokings

Saule - Mežāzī

Mēness - Jaunavā

Merkurs - Mežāzī

Marss - Aunā

Daudzkrāsaina personība, jo dots daudz optimisma - personības planētas savstarpēji veido ļoti pozitīvas kombinācijas. Tas nozīmē, ka cilvēks ir dzīvespriecīgs un diezgan harmonisks. Tajā pašā laikā astrokartē veselas piecas planētas atrodas sarežģītajā retrogrādajā stāvoklī, kas tiek uzskatītas par karmiskām kombinācijām. Un nu vairs nav tik vienkārši. Enerģētika ir diezgan smaga - cilvēkam pašam ar sevi grūti, citiem ar viņu arī, un ir daudz jāstrādā ar sevi. Mežāža zīme individuālajā astroloģiskajā kartē piešķir racionālu skatījumu, praktisku prātu, bet Jaunava pedantismu un spēju analizēt detaļas. Marss Aunā ir - ideja + realizācija. Dzinējspēks doties uz priekšu. Dažkārt varbūt mazliet neapdomīgi, bet pārliecībā par savu varēšanu. Ir arī kombinācija (starp Merkuru un Plūtonu), kas norāda uz vēlmēm aizrakties līdz pašai problēmas vai situācijas saknei.

Savukārt sirdslietās par garlaicību nav jāsūdzas. Veneras un Urāna kombinācijas dod pēkšņas dzirkstis un brīdina, ka attiecību jomā nedrīkst ieslīgt rutīnā.

Gunas Kārkliņas interpretācija

*