Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Tu un nauda: Kā uzlabot materiālo stāvokli?

© depositphotos.com

Atzīstamies sev vai ne, taču jautājumi par naudu mēdz rasties. Visvairāk tad, kad tās ir par maz vai šķiet, ka pietrūkst. Tad kāds jautā: «Kur lai ņemu naudu?», bet cits: «Kā varu nopelnīt un uzlabot savu materiālo stāvokli?» Uz otro jautājumu var meklēt atbildi savā dzimšanas datumā. Tik vienkārši.

Ja dzimšanas datumā ir divi skaitļi, tad tos saskaita, līdz iegūst viencipara skaitli. Piemēram, cilvēks ir dzimis 1965. gada 24. maijā. Aprēķinam jāizmanto tikai 24 = 2+4 = 6.

Ja cilvēks dzimis 1965. gada 1. februārī, jāizmanto 1.

1

Vieninieks reti nodzīvojas «pa nullēm». Ja tā tomēr ir noticis, tas nozīmē, ka cilvēks nav aplēsis savas spējas un iespējas. Materiālās dzīves uzlabošanai ir viens ieteikums: karjera. Vieninieka ambīcijas ir tik vērienīgas, ka viņš spēs izsisties jebkurā amatā un kolektīvā. Ja Vieninieks savā darbavietā nevarēs veidot karjeru ne pa horizontāli, ne vertikāli, tad viņš var saņemt darba piedāvājumu no konkurentiem, jo ir ticis pamanīts un novērtēts.

Ja Vieniniekam ir savs bizness, tad viņš var domāt par tā paplašināšanu. Kā Vieniniekam vajadzētu tērēt/izlietot naudu? Kad kontā parādās lielāka naudas summa, tad vajag veidot sarakstu ar nepieciešamajiem pirkumiem un to vismaz septiņas reizes pārlasīt un izvērtēt. Un pēc tam iegādāties tikai to, kas ierakstīts sarakstā. Pretējā gadījumā Vieninieks var attapties, ka iegādājies mantas, kuras nemaz nav nepieciešamas.

2

Divnieks citu labā spēj iztērēt vairāk nekā sev. Un atjēgties ar tukšu maku. Divnieka domu gaita ir aptuveni tāda: «Ja mans tuvinieks lūdz to nopirkt, tātad viņam tas ir vajadzīgs. Tāpēc jāiedod viņam nauda.» Labo sirdi vajag apvaldīt. Pirmkārt, Divnieks naudu iedos, bet lūdzējs to iztērēs par niekiem. Otrkārt, pašam devējam pietrūks līdzekļu, lai palīdzības lūdzējam nopirktu noderīgu mantu, jo nereti Divniekam no malas labāk redzams, ko vajag. Divniekam ieteicams izvērtēt, kad naudu vajadzētu iedot vai aizdot, bet kad pateikt: nē. Un iemācīties atteikt. Un nešaustīt sevi par to.

Divniekam ir piemērota naudas pelnīšana jomās, kur nepieciešams kontaktēties ar cilvēkiem - pārdot, piedāvāt, organizēt. Ja ir savs bizness, tad papildu līdzekļus var mēģināt iegūt, piesaistot jaunus partnerus.

3 Trijnieks savu finansiālo stāvokli vērtē vienkārši: pietiek - nepietiek. Šajā gradācijā citu cilvēku viedoklim nav nozīmes. Pat vairākiem Trijniekiem var atšķirties izpratne par to, cik ir pietiekami. Vienam pietiks ar mazumiņu, bet citam vajadzēs tūkstošus un arī tad visas viņa vajadzības netiks apmierinātas. Trijniekam ieteicams izvērtēt, kas viņam nepieciešams - visu laiku revidēt «must have» lietu sarakstu. Kad pa televizoru pārraida reklāmas, lai spontānais Trijnieks pieceļas un iziet no istabas. Tādējādi viņš nedzirdēs kārtējo vilinošo piedāvājumu, no kā, visticamāk, nespētu atturēties. Bet - ko ausis nedzird, to sirds neiekāro. Trijnieks savu vaļasprieku veiksmīgi var padarīt par biznesu. Piemēram, kolekcionārs var tirgot savas kolekcijas eksemplārus un pelnīt. Jaukais un sabiedriskais Trijnieks savus darinājumus var pārdot arī pats - brīvdabas tirdziņos, internetā, draugiem un paziņām. Izdosies. 4 Četriniekam allaž ir plāns B, plāns C un pat plāns Z. Viņš cenšas kontrolēt savu finansiālo stāvokli, lai debets un kredīts turētos līdzsvarā. Četrinieks ir smagi strādājis, lai nopelnītu visu to, kas viņam ir, tāpēc šis cilvēks zina naudas vērtību. Reizēm pat pārāk labi zina un apkārtējie sāk pārmest skopulību.

Tēlaini izsakoties, Četrinieks var nomirt badā, atrodoties starp diviem pārtikas groziem, jo nespēj izvēlēties, kuru ņemt, kuru - atstāt. Kad jāizvēlas, kā varētu izlietot naudu, tad Četrinieks mokās. Vislabāk viņš jūtas, ja naudu var izlietot ģimenei, mājas iekārtošanai vai atvaļinājumam. Attiecības ar naudu viņam nav tuvas, bet ir draudzīgas. Lai nopelnītu, Četrinieks var paļauties tikai uz savu čaklumu, nereti - darbaholismu. Viņš var strādāt vai nu vairākās darbavietās vienlaikus, vai arī piestrādāt - savā specialitātē, bet citā darbavietā. Tas ļaus piepelnīties.

Azartspēlēm - nē. Loterijām - nē. Četrinieks var vinnēt, taču laimests būs niecīgs. Toties zaudējumi - nesalīdzināmi lielāki. 5 Piecnieks vai nu tērē naudu ar vērienu, vai arī dzīvo no rokas mutē. Viņam ir grūti stabilizēt savu finansiālo stāvokli. Ja Piecnieks pārcilvēciskiem spēkiem ir spējis panākt kārtību savā bankas kontā un tur pat ir nauda, tad nevar apgalvot, ka tāds pamiers turpināsies ilgi. Vilinājums tērēt bez apdomas būs spēcīgāks. Piecnieks nav sīkumains - ja dzert, tad šampanieti, ja ēst, tad austeres. Taču, ja Piecnieks spēj sevi ierobežot un kontrolēt, tad tas ir sasniegums. Viņš ir pelnījis balvu. Ko? Šopingu!

Ja Piecnieks ir atkal ticis iesūkts finanšu krīzes melnajā caurumā, izeju viņš var meklēt nevis tur un tā, kā citi, bet izmantojot nestandarta risinājumus. Viņš drošu soli var doties pie deputāta vai deputāta kandidāta un piedāvāt vadīt viņa priekšvēlēšanu kampaņu, kļūt par savedēju (pieklājīgā veidā, protams, piemēram, sapazīstinot vientuļas sirdis) vai kāzu svinību vadītāju. Jo trakāk, jo labāk - ko vien fantāzija pieļauj. 6 Sešniekam patīk līdzsvars. Viņš prot izmantot dabas dotās spējas savā labā. Sešnieks nedomā: cik iztērēju, tik jāiegūst. Drīzāk tā: jānopelna vairāk nekā iztērēju. Sešnieks ir stabils kā liels kuģis - viņš spēj būt dāsns un vienlaikus ir ekonomisks. Tādējādi viņš papildina savu materiālo stāvokli, bet svešu naudu viņam nevajag. Vien to, kas saviem spēkiem un godīgi nopelnīta. Ja steidzami nepieciešami papildu līdzekļi, bet kontā to nav, tad Sešnieks var uzsākt nelielu uzņēmējdarbību, privātu biznesiņu. Teiksim, audzēt šķirnes suņus vai pavasarī izaudzēt pieprasītus stādus un pārdot. Izeja ir vienmēr. Ja Sešniekam ir privāts bizness, tad ieteicams paplašināt tirgu, lai naudas būtu vairāk. 7 Septītnieks zina, ka nauda ir. Bet viņš raugās uz to kā uz mirāžu un klusībā ir neizpratnē: ko iesākt ar naudu? Septītnieka attiecības ar naudu aprobežojas ar nepilnu ķēdīti: darbs - nepieciešamās preces. Bet nauda kā vidējais elements kaut kur pazūd. Septītnieks nereti atrod noslēptas, noliktas, aizmirstas banknotes. Summa var būt pat ļoti liela, bet Septītnieks neatceras, kādam nolūkam bija krājis un taupījis. Kaut gan viņš ne krāj, ne taupa. Vienkārši noliek un aizmirst. Kad Septītnieks dodas iepirkties, tad var atgriezties bez naudas un bez pirkumiem. Viņš līdzjūtīgi brīnās kopā ar pārējiem, kur palikusi nauda, bet tās nav. Par spīti visam, Septītnieks neizjūt naudas trūkumu.

Viņam ieteicams uzticēt savas finanses kādam uzticamam cilvēkam, kurš vai nu pats iegādāsies Septītniekam vajadzīgo, vai izsniegs viņam nelielas summas iepirkumiem un maksājumiem. Ja Septītnieks grib savas finanses pārvaldīt pats, tad viņam vajadzētu izveidot sarakstu ar veicamajiem maksājumiem, pirkumiem utt. Sarakstam jābūt «ilgspēlējošam» - uz nedēļu, mēnesi vai ilgāk.

Ieteikums, kas var šķist paradoksāls: lai fiziski sajustu, kas ir nauda, un iemācītos finanšu disciplīnu, Septītnieks var paņemt kredītu. 8

Astotnieks ir finansists. Naudu viņš izjūt un izprot līdz niansēm. Mīl. Pielūdz. Rodas sajūta, ka arī nauda viņu mīl. Un pielūdz. Protams, paklupt gadās pat eņģelim (lasi: Luciferam), bet ar naudas ožu apveltītais Astotnieks tādā situācijā tiešām nav vainojams un ir nepārvaramu apstākļu upuris.

Ja Astotnieks žēlojas, ka trūkst naudas, tad viņam nepieciešams koncentrēties problēmas risināšanai, un risinājums būs. Tas dzims Astotnieka prātā. Visi risinājumi meklējami viņa intuīcijā un zināšanās, citu ieteikumi un padomi nav jārespektē.

Astotnieks var veidot privātu biznesu, viņam veiksies. Savu uzņēmumu viņš var dibināt, kad vien vēlas, pat sirmā vecumā. Uz viņu attiecas teiciens: nekad nav par vēlu sākt.

9

Ja Devītniekam kādā dzīves posmā ir jāvaimanā par naudas trūkumu, tad jāgaida nelaimes vēstnesis - būs situācija, kad noteikti vajadzēs naudu, tēriņi būs lieli vai arī tos nevarēs atlikt. Toties tad, kad naudu nevajadzēs, tā uzradīsies. Tāpēc devītniekam ieteicams izmantot kāmja stratēģiju: kad naudas ir vairāk, nekā vajadzīgs ikdienas tēriņiem, tā jānoliek. Burkā, bankas kontā, zem gultas - nav būtiski. Svarīgi, lai būtu iekrājums, ko izmantot grūtā brīdī.

Ja Devītnieks ilgāku laiku ir naudas grūtībās un gals un mala tām nav saskatāma, tad viņš var labot situāciju, darot to, kas ir viņa sūtība - kalpot citiem. Var brīvprātīgi palīdzēt sirmgalvjiem, var doties uz bērnunamiem un pavadīt laiku ar bērniem, var piedāvāt savu palīdzību kaimiņiem par nelielu samaksu. Ja Devītniekam uzņēmējam klibo bizness, tad ieteicams nodarboties ar labdarību. Tādējādi tiktu pielabināta naudas dievība.