Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Skatāmies TV: Raidījums ceļotājiem un pētniekiem

ATGRIEZUŠIES Latvijā, viņi dosies uz Latvijas izzūdošajiem ciematiem kopā ar antropologu Robertu Ķīli un ceps maizi ugunskurā © Publicitātes foto

Jau pienācis laiks, kad daudziem ceļošana reālajā telpā jāiepauzē līdz nākamajai sezonai, bet šo prieku var turpināt baudīt zilajos ekrānos.

No 14. septembra ceturtdienās Latvijas Televīzija piedāvās raidījumu Ziemeļu puse. Ķīna, kas LTV1 ēterā būs redzams pulksten 21.15 sešus ceturtdienu vakarus pēc kārtas. Jaunā raidījuma cikla pirmā sērija būs par kopā dzīvošanu un to, kā šī tradīcija ir mainījusies. Marta Selecka un Gustavs Terzens satiksies ar Ķīnā iedzīvojušos latvieti Anželiku Liu, kura viņus aizvedīs uz Pekinas senāko dzīvojamo rajonu - hutoniem. Atgriezušies Latvijā, viņi dosies uz Latvijas izzūdošajiem ciematiem kopā ar antropologu Robertu Ķīli un ceps maizi ugunskurā. Otrajā sērijā Marta un Gustavs iepazīsies ar slavenu Pekinas restorānu apskatnieku, kurš vedīs viņus gastronomiskā ceļojumā cauri lietum. Vai latviešiem garšos tofu piens, kas daudziem ķīniešiem ir rīta kafijas vietā, un ko pekinieši vāra savos katliņos - par to raidījuma Ķīnas daļā. Savukārt Latvijā savā pavāru rezidencē ļaus ielūkoties Ēriks Dreibants, un viņa vadībā zemnieku saimniecībā Ķeveiti tiks gatavots jēra cepetis, lai pārsteigtu Anželiku.

Papildus šim raidījumam no 14. septembra ceturtdienu vakaros pulksten 21.45 LTV1 ēterā būs vērojams atskats raidījuma cikla Ziemeļu puse pirmsākumos - Ziemeļu puse. Sākums. Raidījumam šosezon evolucionējot līdz Ķīnas mērogiem, raidījums Ziemeļu puse. Sākums piedāvā atskatīties uz raidījuma cikla aizsākumiem, kad Gustavs Terzens un Marta Selecka bija par gandrīz desmit gadiem jaunāki, bet tikpat dauzonīgi un brīnīties griboši. Toreiz viņi devās pāri Baltijas jūrai un apceļoja teju visas Ziemeļvalstis, lai pārvestu mājās stāstus par ziemeļnieciskās dzīves īpatnībām.

Mazliet citu piedzīvojumu kāros kanāls LNT piektdienu vakaros pulksten 21.10 aicina šķetināt dažādus notikumus - LNT skatītāji varēs sekot līdzi jauna žanra detektīvfilmām - pasaulē sauktām par chocolate box detectives jeb dāmu detektīviem. Tās ir filmas visiem izmeklēšanas intrigu cienītājiem, kuri iemīlējuši tādas spilgtas varones kā acīgā raksturu pazinēja mis Mārpla vai rakstniece Džesika Flečere. Ikvienam, kuram patīk pamanīt un analizēt pierādījumus, atklāt slēptos grēciņus, izsvērt aizdomās turamo rakstura šķautnes, lai galu galā atrastu vainīgo, dāmu detektīvi neliks vilties.

Jaunajā detektīvā Krāmu tirdziņa mistērijas tās galvenā varone ir Dženifera - profesionāla vērtīgu atradumu medniece garāžu jeb krāmu tirdziņos un maza, mīlīga veikaliņa īpašniece. Izpārdošanās starp citiem nevajadzīgām mantām tikai viņa spēj atrast īstas pērles. Kad pilsētiņā sākas noziegumu vilnis, Dženifera liek lietā savas izcilās novērošanas spējas un plašās mākslas pazinējas zināšanas, lai sekotu noziegumiem pa pēdām, palīdzot likumsargiem notvert vainīgos. Dženiferas lomu tēlo daudziem televīzijas skatītājiem labi pazīstamā 53 gadus vecā Lorija Lohlina (Lori Loughlin). Aktrisei ir 30 gadu pieredze dažādos kino un televīzijas projektos. Skatītāji viņu iemīlējuši gan LNT rādītajā seriālā Sirds aicinājums (When Calls the Heart), gan savulaik superpopulārajā ģimenes komēdijseriālā Pilna māja (Full House). Līdzīgi kā filmā attēlotā varone, Lorija ir laimīgi precējusies, un viņas ģimenē aug divas izskatīgas meitas, kas iet slavenās mātes pēdās un jau kļuvušas par YouTube zvaigznēm.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2017/09/11/celotajiem-un-petniekiem