Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

IDEJAS brīvdienām - ko darīt, kurp doties

© Publicitātes foto

Brīvdienu ceļvedis

NOTIKS AUKSTĀS MODES TIRGUS

7. oktobrī no pulksten 10 līdz 16 Kalnciema kvartālā norisināsies ikgadējais Aukstās modes tirgus, kur vienuviet sastapsies stila meistari no visas Latvijas. Pasākumā piedalīsies vairāk nekā simts tirgotāju, kas pārsteigs ar saviem siltajiem apģērbiem, unikālām rotām un noderīgiem interjera priekšmetiem. Kalnciema kvartāla Vīna veikala zālē būs pieejama pop-up frizētava vīriešiem sadarbībā ar The Beard Barbershop, kur interesentiem būs iespēja bez maksas veikt bārdas korekciju. Visas dienas garumā par regeja mūzikas ritmiem rūpēsies dīdžeji Horens Stalbe un Speiss no apvienības Riga Reggae. Protams, norisināsies arī ierastais sestdienas zemnieku tirgus ar sezonālajiem gardumiem un pastāvīgo apmeklētāju iecienītajiem labumiem, kas ļaus izbaudīt īstu rudens modes garšu.

LABVĒLĪGIE TURPINA AR LATGALES IEKAROŠANU

Pēc pirmajiem ļoti sekmīgajiem koncertiem savas jubilejas tūres Sudrabkāzas ietvaros grupa Labvēlīgais tips turpina - šo sestdien, 7. oktobrī, viņiem būs koncerts Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē. Kā zināms, Sudrabkāzas tiek rīkota par godu grupas ceturtdaļgadsimta jubilejai. Šajos koncertos skan grupas populārākie un klausītāju iemīļotie hiti Alumīnija cūka, Čiekurs egles dēls, Naukšēnu disko, Desmitais tramvajs, Džins ar toniku un citi, kā arī skaņdarbi no labvēlīgo pēdējā albuma Kaste. «Kāzas, kurās jebkurš var būt līgava vai līgavainis; kāzas, kur kaislīgā mīlas nakts jau sen pagātnē. Tomēr mīlestība nerūs, vedējtēvs nelūst, bet tortes rozes - nekūst, jo tās ir no sudraba. Sudrabkāzas - nācija pret Labvēlīgo tipu!» uz koncertiem ar īpašu uzsaukumu aicina grupas solists Andris Freidenfelds jeb Fredis, precizējot, ka «nācija pret Labvēlīgo tipu» neesot jāsaprot kā kautiņš vai cīņa, bet gan «pie skatuves stāv nācija un skatās mūsu koncertu».

MĀKSLINIECES CAUNES IZSTĀDES ATKLĀŠANA

Šo piektdien, 6. oktobrī, pulksten 17 Liepājas radošajā telpā Ideju bode notiks mākslinieces Ligitas Caunes personālizstādes Liepājā atklāšana. «Izstāde piedāvās viena autora ļoti personīgu un izjustu skatījumu uz Liepāju, kas iemūžināts gan liela formāta gleznās, gan mazākos zīmējumos. Ligita Caune ir Latvijā un starptautiski atpazīstama gleznotāja, interjera dizainere, vairāku grāmatu grafiskā dizaina autore un vairāku vitrāžu metu autore,» šo izstādi piesaka tās organizatori. Māksliniece organizējusi 60 dažādu personālizstāžu Latvijā, Austrijā, Dānijā, Somijā un Itālijā. Ligitas Caunes gleznas atrodas Latvijas mākslas fondā, privātkolekcijās, skolās un iestādēs Latvijā un ārvalstīs. Paralēli glezniecībai eļļas un akvareļa tehnikā strādā interjera dizaina jomā.

SEVI ATKAL PIESAKA KLANG!

Šo piektdien, 6. oktobrī, Latvijas 1. rokkafejnīcā festivālam Klang! veltītā koncertā uzstāsies latvju smagā roka brigādes Rebel Riot, The Factor un Relicseed. Jāatgādina, ka šā festivāla tradīcijas tika iedibinātas jau 2013. gadā Ķekavas novada Klaņģu kalnā, taču šogad pasākums jau tika rīkots zem Metalshow Open Air zīmola - acīmredzot klangotājiem tomēr ir kādi savi tālāki nodomi par festivāla turpināšanu. No minēto koncertētāju trijotnes īpaši izceļama ir Edgara Rakovska grupa Relicseed, kas te plašākai auditorijai nav atrādījusies jau ilgākus gadus. Pirmo uzstāšanos Latvijā kopš sava otrā diska Slaughterhouse (2014) izdošanas apvienība atzīmēs ar minialbumu Ideoloģija. Grupas otrajam albumam veltītā koncertu sērija Serial Surgery Tour izskanēja ASV, Ungārijā, Horvātijā, Slovēnijā, Serbijā, Vācijā, Nīderlandē, Polijā un citās Eiropas valstīs, kā arī Krievijā, bet pašu mājās gan viņi sen nav dzirdēti.

HARIJS ZARIŅŠ JOPROJĀM SVIN

Šīs nedēļas nogale paies latvju rokmūzikas leģendas Harija Zariņa (attēlā) zīmē: 6. oktobrī viņam jubilejas koncerts Alūksnē, bet 7. oktobrī - Jelgavā. Viņš šogad atzīmē savu 60. dzimšanas dienu, par godu kam mūziķis kopā ar draugiem dodas koncerttūrē Tu un es. «Tūre ir manas jubilejas svinības, uz kurām esmu uzaicinājis savus mīļākos dziedātājus, kas, protams, ir arī mani draugi: Aija Andrejeva, Dināra Rudāne, Antra Stafecka, Alex, Jānis Buķelis jeb Buks un, protams, grupa Colt. Koncertos klausītāji varēs dzirdēt arī dažādus neparastus, interesantus un nebijušus duetus, taču tas lai paliek noslēpums,» tā Harijs. Koncertos, protams, skanēs tās dziesmas, kurām Harijs lielākoties ir mūzikas un vārdu autors: Tu un es, Rozā lietus, Pēdējā pietura, Šonakt un citas, bet būs arī pirmatskaņojumi, kas radīti speciāli šai koncerttūrei.