Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Indriksone drīz svinēs 86. jubileju un teic: Joprojām visur braucu ar auto

© F64

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Baiba Indriksone 22. februārī svinēs 86. jubileju. Jubilāre atklāj savu formulu, kā vienmēr izdodas būt možai un dzīvespriecīgai.

«Man ir ļoti mīļi cilvēki gan mājās, gan darbā. Apkārtējie dod to lielo spēku. Tas varbūt skan lepni, bet es ticu, ka mani mīl. Tādēļ man gribas būt pēc iespējas ilgāk kopā ar viņiem. Lai dzīvotu ilgi, ir jābūt enerģiskam. Nevajag nolaist rumpi, pašapziņu, spēku un interesi par dzīvi. Es joprojām visur braucu ar automašīnu.

Liels brīnums manā dzīvē ir arī izrāde Dailes teātrī «Ērtas dzīvošanas mirklīši», kurā spēlēju kopā ar brīnišķīgiem senioriem.

Ar kolēģi Olgu Dreģi man ir sena radošā un cilvēciskā draudzība. Tagad man jāmācās dzejolis un jābūt frišai, jo esmu uzaicināta piedalīties Ogas 80. jubilejas koncertos. Ar Olgu Dreģi esam spēlējušas filmās «Vella kalpi», «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» un «Džimlai rūdi rallallā!», bet «Rūdolfa mantojumā» es biju Baltā maģija, bet Olga Melnā maģija.

Ja arī nav ko darīt, pašam ir jāizgudro nodarbošanās. Turēt rokas klēpī un neko nedarīt ir slikti. Esmu iecienījusi risināt arī krustvārdu mīklas. Man dienā ir izrāde, un pēc tās kolektīvs sveiks ar puķītēm. Šobrīd Nacionālajā teātrī esmu visvecākā aktrise. Šajā teātrī darbojos kopš 1951. gada. Līdz ar to Latvijas simtgade ir mans posms,» stāsta jubilāre.

Vēlam aktrisei stipru veselību!