Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

Prognozē bukmeikeri: Vai Laura Rizzotto tiks Eirovīzijas finālā?

© Reuters/Scanpix

Pirmais pusfināls tikko kā aizvadīts, bet jau rīt uz Lisabonas skatuves kāps Latvijas pārstāve - Laura Rizzotto ar dziesmu "Funny Girl". Bukmeikeri prognozē, ka rītdien uzvaras laurus plūks Norvēģijas pārstāvis un 2009.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs - Aleksandrs Ribaks ar dziesmu "That’s How You Write a Song".

Vakardien tika noskaidrotas tās desmit dziesmas, kuras pievienojās "Eirovīzijas lielajam pieciniekam" un jau šo sestdien kāps uz skatuves, lai cīnītos par uzvaru lielajā finālā - Austrija, Kipra, Izraēla, Čehija, Bulgārija, Albānija, Somija, Somija un abas mūsu kaimiņvalstis - Igaunija un Lietuva.

Rītdien, kopā ar Lauru par iespēju uzstāties finālā cīnīsies - Austrālija, Gruzija, Krievija, Moldova, Nīderlande, Norvēģija. Polija, Rumānija, Sanmarīno, Serbija, Slovēnija, Ukraina, Ungārija, Vācija un Zviedrija.

Saskaņā ar "Betsafe" bukmeikeru prognozēm, no otrā pusfināla dalībniekiem, vislielākās izredzes tikt finālu ir Norvēģijas pārstāvim Aleksandram Ribakam (Alexander Rybak) ar dziesmu "That’s how You write a song" (98%), Zviedrijas pārstāvim Bendžaminam Ingroso (Benjamin Ingrosso) ar dziesmu "Dance You off" (95%), Ukrainas pārstāvim MELOVIN ar skaņdarbu "Under the Ladder"(89%), Moldovai, Austrālijai, Polijai, Vācijai, Nīderlandei, Ungārijai un mūsu pašu Laurai Rizzotto (63%), kas palielina iespējamību, ka pretēji pagājušā gada konkursam Kijevā, kad uz finālu netika neviena no Baltijas valstīm, šogad finālā varētu būt visas trīs kaimiņvalstis.

Saskaņā ar "Betsafe" bukmeikeru prognozēm, vismazākās izredzes tikt uz lielo finālu no otrā pusfināla ir Sanmarīno pārstāvēm Džesikai ar Dženiferi Breningu (Jessika & Jenifer Brening) ar dziesmu "Who we are" (11%), Slovēnijas dziedātājai Leai Sirkai (Lea Sirk) ar dziesmu "Hvala, ne!" (22%) un Melnkalnes pārstāvim Vanja Radovanoviã ar dziesmu "Inje".

Šajā pusfinālā par uzvaru cīnīsies Norvēģija -42% iespējamība uzvarēt un Zviedrija (31%). Lauras iespējas uzvarēt bukmeikeri ir novērtējuši ar 5%. Savukārt vismazākās iespējas uzvarēt šajā pusfinālā ir Sanmarino (0.4%), Slovēnijai (0.5%) un Melnkalnei, kuras iespējas uzvarēt novērtētas ar 1%.