Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Šokolādes svētki pulcē 6500 cilvēku

© f64

Vakar, 11. jūlijā, par godu Starptautiskajai šokolādes dienai Latvijā mīlētākais saldumu zīmols “Laima” rīkoja Šokolādes svētkus, sarūpējot Rīgas iedzīvotājiem un viesiem gardus un interesantus pārsteigumus, kā arī daudzveidīgu svētku programmu “Laimas” šokolādes fabrikas pagalmā, Miera ielā 22. Kopumā Šokolādes svētkus apmeklēja vairāk nekā 6500 viesu, bet vairāk nekā 400 cilvēku piedalījās un radīja kopīgu šokolādes gleznu “Skats uz Laimas pulksteni”. Svinību laikā tika apēsti vairāk nekā 389 kilogrami konfekšu.

Starptautiskās šokolādes dienas svētku ietvaros saldākais muzejs Rīgā - “Laimas” šokolādes muzejs aicināja izzināt šokolādes stāstu, to sajūtot un piedzīvojot ar visām maņām. Savukārt vakarā “Laima” vēra savas fabrikas pagalma vārtus ikvienam, aicinot iesaistīties dažādās aktivitātēs gan lieliem, gan maziem.

Līdztekus aktivitātēm uz lielās skatuves muzicēja tādi iecienīti Latvijas mākslinieki kā jaunā, talantīgā dziedātāja PATRISHA, blūza/folk grupa “RAHU THE FOOL” un Latvijā iemīļotā dziedātāja Aija Andrejeva kopā ar viesmāksliniekiem Alex un Ansi ar koncertprogrammu “Mēs pārejam uz Tu”.

Kopš 2012. gada “Laima” ir ieviesusi šokolādes dienas svinību tradīciju Latvijā, ik gadu gādājot interesantus pasākumus un aktivitātes Rīgas iedzīvotājiem un viesiem. Starptautisko šokolādes dienu 1995. gadā pirmoreiz atzīmēja šokolādes mīļi Francijā, bet šodien šie gardie svētki ir iecienīti teju visā pasaulē. Papildus tam ASV šokolādes dienu svin ievērojami biežāk - trīs reizes gadā: 11. jūlijā Starptautisko šokolādes dienu, bet 7. jūlijā un 28. oktobrī - Nacionālās šokolādes dienas.

“Laima” ir atpazīstamākais saldumu zīmols Baltijā, kas apvieno visas Latvijas saldumu rūpniecības vēsturi vairāku gadsimtu garumā. “Laimai” raksturīgo unikālo garšu nodrošina šokolāde, kas pagatavota, saglabājot senās prasmes un receptes, papildinot tās ar mūsdienīgām ražošanas tehnoloģijām un metodēm. Pašlaik “Laimas” produktu portfelī ir teju 250 dažādu produktu, kas pieejami Latvijā un ārvalstīs. “Laimas” produkcija ir nopērkama 20 pasaules valstīs: Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā, Dānijā, Grieķijā, Lielbritānijā, Īrijā, Izraēlā, Islandē, Itālijā, Kanādā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Portugālē, Krievijā, Slovākijā, Spānijā, Vācijā un ASV.