Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Pianistu Andreju Osokinu ar stāvovācijām uzņem Kanāriju salās

© F64

Pagājušajā piektdienā, 13. jūlijā, pianists Andrejs Osokins uzstājās starptautiskā, Spānijai piederošajās Kanāriju salās notiekošajā pianistu festivālā “Finca Festival”, raisot grandiozas publikas ovācijas. Pianists savā koncertprogrammā bija iekļāvis arī Jāzepa Vītola skaņdarbus. Šajā jūlijā Osokins uzstāsies festivālos Vācijā, gan tepat Latvijā.

Koncerts aizritēja lieliski - es spēlēju ar lielu kaisli un saviļņojumu, ko ar sajūsmu novērtēja arī publika, ar stāvovācijām mani apdāvinot veselas divas reizes.

“Finca Festival” notiek Kanāriju salās un tās mākslinieciskais direktors ir diriģents un pianists Justus Francs (Justus Franz). Šogad “Finca Festival” bija veltīts diriģenta Leonarda Bernšteina piemiņai, kopā pulcējot pianistus no visas pasaules.

Andrejs Osokins saka: “Man bija liels gods atklāt “Finca festival”. Festivālā valdīja pasakaina atmosfēra un tas notika tik skaistā vietā, kādu varētu iztēloties paradīzes dārzu. Koncerts aizritēja lieliski - es spēlēju ar lielu kaisli un saviļņojumu, ko ar sajūsmu novērtēja arī publika, ar stāvovācijām mani apdāvinot veselas divas reizes. Ar īpašu atzinību tika uzņemti Baha, Vītola un Rahmaņinova skaņdarbi - komponisti, kuru mūziku atskanošu arī Trīs Osokinu koncerta 26. Jūlija Dzintaru koncertzālē. Visticamāk šī bija pirmā reize, kad Vītola mūzika izskanēja koncertā Kanāriju salās. Tā kā šajā gadā festivālā tika godāts leģendārais diriģents Leonards Bernšteins, veltīju šim ģeniālajam cilvēkam viņa iemīļoto Džordža Geršvina mūziku.”