Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Palutini sevi izcep groziņus ar šokolādes un apelsīnu pildījumu

© Māja

Groziņus var nopirkt arī gatavus, var nopirkt mīklu, bet, ja ir uzņēmība un vairāk laika, tos var gatavot arī mājās. Lai pagatavotu groziņus, nevajag daudz laika.

Groziņu cepšanai mājās, var izmantot metodi, ko sauc par viltus cepšanu, – groziņus vispirms apcep tukšus, tad – ar pildījumu. To izmanto, lai groziņa maliņas cepšanas laikā nesaruktu uz leju. Tad mīklu uz četrām minūtēm ieliek apcepties 225 grādu temperatūrā. Pēc tam groziņus piepilda ar sausiem zirņiem vai pupām un izcep gatavus. Pēc cepšanas izņem pupas vai zirņus. 

NODERĪGI

Lai labāk mīklu iepildītu veidnītēs, – izveltnē mīklu kā apaļu plātni. Uz galda tuvu citu citai sarindo veidnītes. Mīklu viegli pārklāj pāri, lai tā pati it kā iegultos veidnītēs, pārrullē pāri ar mīklas veltni. Tādējādi ātri un bez pūlēm varēs piepildīt veidnes ar mīklu.

Groziņi ar šokolādes – apelsīnu pildījumu

Sastāvdaļas: ceturtā daļa no kilograma Ricottas siera, ēdamkarote sarīvētas melnās šokolādes, ēdamkarote sukātu, apelsīna miziņas, pūdercukurs, groziņi.

Pagatavošana: visas sastāvdaļas sajauc un pilda groziņus.

Groziņi ar marakujas pildījumu

Sastāvdaļas: liess biezpiens, marakujas miziņa un sula, pūdercukurs, svaigas vai saldētas upenes vai to ievārījums, groziņi.

Pagatavošana: biezpienu sajauc ar marakujas miziņu, un sulu. Pievieno pūdercukuru un labi samaisa. Iepilda ar šo pastu groziņus. Rotā ar upenēm vai upeņu ievārījumu.