Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Latvijas iedzīvotāji atklāj savus kafijas lietošanas paradumus

© F64

76% Latvijas iedzīvotāju katru dienu uzturā lieto kafiju, noskaidrots "Virši-A" un "King Coffee Service" veiktajā pētījumā par Latvijas iedzīvotāju kafijas dzeršanas kultūru.

Joprojām mīļākais kafijas veids Latvijas iedzīvotājiem ir melna kafija - tā norādījuši 44% respondentu.

Kafijas dzeršanas kultūra Latvijā iedalās divās daļās - pirmajā, 39% Latvijas iedzīvotāju kafijai nepiešķir lielu nozīmi un uz šo dzērienu raugās racionāli, bet otrajā, 61% respondentu ir daudz prasīgāki attiecībā uz kafiju, kas ir sevišķi izteikti novērojams Rīgas iedzīvotāju vidū.

Joprojām mīļākais kafijas veids Latvijas iedzīvotājiem ir melna kafija - tā norādījuši 44% respondentu. Otrajā vietā ierindojas melna kafija ar pienu (33%), bet trešajā un ceturtajā vietā Caffe Latte (8%) un Cappuccino (5%). Savu iecienīto kafiju visvairāk cilvēki dzer mājās (88%), darbā (49%), ciemos (35%), kafejnīcā vai restorānā (28%), vai dodoties ceļā ar auto (18%).

Melna kafija vairāk iecienīta ir iedzīvotājiem vecumā no 35 gadiem, kamēr Caffe Latte un Cappuccino vairāk iecienīta jaunākās auditorijas vidū. Melnu kafiju ar pienu ir iecienījuši dažāda vecuma iedzīvotāji. Savukārt Esspresso vairāk iecienījuši iedzīvotāji vecumā virs 35 gadiem.