Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardGardēžiem

Par labāko dzērienu mūsu ķermenim tiek uzskatīts tīrs ūdens, taču daļa cilvēku apgalvo, ka viņiem negaršo un nepatīk dzert ūdeni tā vienveidīgās garšas dēļ. Taču pastāv neskaitāmi veidi, kā sevi "apmānīt" un uzņemt optimālu ūdens devu.
15.aug 2021 Portāls nra.lv
Klasisks maltās gaļas, rīsu un maigas, sautētas paprikas apvienojums izdodas ļoti garšīgi.
14.aug 2021 LifeHacks.lv, Dzivei.lv
Salds, tomēr veselīgāks par konfektēm un dod enerģiju - šis brīnumainais produkts ir enerģijas batoniņš, garda uzkoda no graudaugiem, riekstiem, augļiem vai ogām, ar ko remdēt izsalkumu un atjaunot enerģijas rezerves. Ar ko šādi batoniņi atšķiras no citiem saldumiem un kas nosaka to uzmundrinošo raksturu, stāsta uztura speciāliste Lizete Puga.
14.aug 2021 Portāls nra.lv
Sēņošanas sezonu visbiežāk atklājam tieši ar gailenēm. Tās ir viegli pamanāmas, viegli tīrāmas un viegli gatavojamas. Mazsvarīgi nav arī tas, ka gailenes ir grūti sajaukt ar citām sēnēm, tāpēc tās droši var vākt pat nepieredzējuši sēņotāji un bērni, bez savas gaileņu saujas nepaliks arī cilvēki ar slikti trenētu «sēņu redzi». Ievērojot tradīciju, pirmās gailenītes latvietis parasti liek sēņu mērcē ar speķi un sīpoliem. Bet jācer, ka sekos arī otrās, trešās un turpmākās gailenes, varēs izmēģināt dažādas jaunas receptes un vēl sagatavot krājumus ziemai.
12.aug 2021 Ilze Zonne
Līdz pat vēlam rudenim mežs ir pilns ar gardām veltēm, un skaistajos vakaros var nodoties eksperimentiem – meklējot jaunas garšas un veidus savvaļā augušo ogu un sēņu baudīšanai. Lieliski tās garšos pagatavotas uz dzīvas uguns, turklāt šāds vakariņu gatavošanas veids, ārā un iesaistot visu ģimeni, maltītei un vasarai kopumā piešķirs īpašu noskaņu. Šefpavārs Normunds Baranovskis un Rimi Bērniem eksperti Lība un Klāvs Smildziņi dalās idejās, kā meža veltes gardi pagatavot uz atklātas uguns.
8.aug 2021 Portāls nra.lv
Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā vasaras nedēļas nogalē aicina baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā - kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.
6.aug 2021 Portāls nra.lv
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
28.jūl 2021 LifeHacks.lv
Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.
4.jūl 2021 LifeHacks.lv, Dzivei.lv
Šogad rudenī veikalu plauktos parādīsies grāmata "Baltic Chefs", kurā būs apkopotas 180 recepšu no 90 pazīstamiem Lietuvas, Latvijas un Igaunijas šefpavāriem, aģentūrai LETA pavēstīja projekta "Baltic Chefs" pārstāvji.
3.jūl 2021 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā nepilnai pusei jeb 42% sabiedrības galvenais kritērijs Jāņu alus izvēlē ir garša.
24.jun 2021 Portāls nra.lv
Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur!
22.jun 2021 Portāls nra.lv
Kādus ēdienus un dzērienus celt Līgo galdā? Ar ko pārsteigt ciemiņus? Kā nākamajā dienā izvairīties no sliktas pašsajūtas? Šie ir tikai daži no jautājumiem, ar ko pirms Līgo svinībām saskaras teju ikviens. Tādēļ, lai gada maģiskākos svētkus sagaidītu ar veselīgiem un gardiem ēdieniem un nākamajā dienā izvairītos no sliktas pašsajūtas, padomos dalās uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
22.jun 2021 Portāls nra.lv
Siera ēšana, vainagu pīšana un Jāņu zāļu dekori, alus baudīšana un Līgo dziesmas - šīs ir vispopulārākās tradīcijas saulgriežu svinēšanā.
21.jun 2021 Portāls nra.lv
Plānojot pārtikas produktu pirkumus Līgo svētkiem, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) aicina uzmanību pievērst pārtikas produktu derīguma termiņam un iegādāties tikai tādus produktus un tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros.
21.jun 2021 Portāls nra.lv
Vasaras saulgrieži ir laiks, kad svētku galdā tiek celti tradicionālie Līgo svētku gardumi - dažādi sieri un alus. Līdztekus jau gadu laikā iemīļotiem produktiem, jaunākie "Maxima" dati rāda pieaugošu tendenci jaunu garšu izzināšanā - arvien populārāks kļūst craft alus, alus ar dažādām garšām, kā arī bezalkoholiskais alus, savukārt sieru vidū ir vērojama lielāka interese pēc dažādām pasaules sieru garšām - ricotta, mascarpone, feta, mozzarella, pūdētā un baltā pelējuma u.c. siera garšas.
21.jun 2021 Portāls ZiniCenu.lv
Makaronu (jeb pastas, kā to sauc itāļi) izvārīšana šķiet pati vienkāršākā ēdiena pagatavošana. Tie nav jāmazgā, jāmizo un jāsagriež kā dārzeņi. Makaronus atliek vien izkratīt no pakas un izvārīt. Tas, kas pieredzējušiem ēstgatavotājiem ir pats par sevi saprotams, iesācējiem ir neziņas pilns pasākums – cik lielā ūdens daudzumā vārīt, kad likt sāli un kā galu galā zināt, kad tie ir gatavi.
9.jun 2021 Ilze Šteinfelde
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
6.jun 2021 Agnese ĢĒRMANE
Šajā pavasarī Romā uzstādīts pirmais picas automāts, kas jau trīs minūtes pēc pasūtījuma veikšanas aplaimo izsalkušo klientu ar svaigi ceptas picas ripu. Viesstrādniekiem vai neizlepušiem ārvalstu tūristiem piedāvājums varētu šķist diezgan saistošs, taču itālieši, kuri labi zina, kā jābūt pagatavotai picai, šausminās, – ēdams šis izstrādājums, protams, esot, taču saukt to par picu ir īsta zaimošana.
5.jun 2021 Māris Krūmiņš
Baudot vasaras vakarus ģimenes vai draugu kompānija, bieži galdā tiek celti dažādi gaļas ēdieni, taču sātīgas un gardas maltītes var baudīt arī tie, kuri ikdienā gaļu neēd. Šefpavāra Reiņa Miķelsona receptes noderēs arī tiem, kam karstajos vasaras mēnešos vienkārši nekārojas gaļu.
29.mai 2021 Portāls nra.lv
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem.
29.mai 2021 Portāls nra.lv
Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk uzmanības velta savam uzturam, un šobrīd jau 65% sabiedrības uzskata, ka ēd veselīgi, liecina Rimi Labākai dzīvei pētījums.
22.mai 2021 Portāls nra.lv
Izsoļu namam «Christie's» ir piedāvājums turīgiem vīna lietpratējiem un bagātniekiem, kuri mīl pazīmēties, –pārdošanā izlikta pudele 2000. gada ražas Bordo sarkanvīna «Pétrus», kas vairāk nekā gadu atradusies Starptautiskajā kosmosa stacijā. Izsoļu nama pārstāvis Tims Tritrījs prognozējis, ka vīna cena varētu sasniegt miljonu dolāru. Ja viņa cerības piepildīsies, tā kļūs par visdārgāko vīna pudeli vēsturē.
21.mai 2021 Māris Krūmiņš