Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Neatkarības svētkos notiks vairāku latviešu filmu pirmizrādes

© F64 Photo Agency

Nacionālais kino centra (NKC) 4.maijā kinoteātrī "Splendid Palace" rīkotajā Latvijas filmu maratonā, notiks piecu kino darbu pirmizrādes, informēja NKC filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Latvijas filmu maratons kinoteātra lielajā zālē plkst.11.30 tiks atklāts ar Vara Braslas ģimenes filmu "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru."

Kā pastāstīja Matīsa, viens no centrālajiem notikumiem kinoteātra Lielās zāles vakara cēlienā būs jaunākās programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" filmas "Mērijas ceļojums" pirmizrāde plkst.18.

Taču filmu pirmizrādes varēs apskatīt jau agrāk - Lielajā zālē plkst.13.30 pirmizrādi piedzīvos Jura Podnieka studijas un režisora Roberta Rubīna dokumentālā filma "Gribētos būt aplim", kas ir stāsts par pāragri mūžībā aizgājušo baletdejotāju Alekseju Avečkinu. Pēc tās plkst.15 notiks filmas scenārija autora Tālivalda Margēviča dokumentālā darba ar inscenējumiem - "Zigfrīds Anna Meierovics" pirmizrāde, kurā piedalās Agnese Cīrule, Andris Gindra un citi aktieri, par gaidāmajām pirmizrādēm pastāstīja Matīsa.

Dienas turpinājumā sākot ar plkst.16.30, Lielajā zālē norisināsies divu animāciju filmu pirmizrādes - Indras Sproģes alegoriskā animācijas filma "Ievads epilogam" par bailēm no nāves, kā arī režisora Vladimira Leščova animācijas filma "Elektriķa diena", kura stāsta par remontdarbu laikā pie psihiatriskās slimnīcas notikušu nelaimes gadījumu, kā rezultātā elektriķis zaudē samaņu un nonāk šajā slimnīcā.

Seansu noslēgs režisores Lailas Pakalniņas jaunākā dokumentālā filma "Zirdziņ, hallo!", kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja Lokarno festivālā Šveicē, par jaunajiem darbiem pastāstīja Matisa.

Savukārt, Mazajā zālē vairāki seansi norisināsies sākot jau no plkst.11 ar Ivara Selecka dokumentālo filmu "Turpinājums", plkst.13 sekos režisores Ilonas Brūveres dokumentālā spēlfilma "Ievainotais jātnieks". Toties plkst.15 varēs noskatīties režisora Askolda Saulīša dokumentālao pētījumu "Astoņas zvaigznes", savukārt plkst.17 tiks izrādīta režisores Madaras Dišleres debijas spēlfilma "Paradīze ’89".

Filmu maratonu noslēgs režisora Aigara Graubas un producenta Andreja Ēķa jaunākā filma "Nameja gredzens", kura 2018. gada pirmo trīs mēnešu laikā kļuvusi par visas Latvijas kinoteātros visvairāk apmeklēto filmu, par apskatāmo Latvijas filmu maratonā pastāstīja Matīsa.