Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Labvēlīgais tips" dodas pie tautas

LABVĒLĪGI LABVĒLĪGIE. Koncertturnejā grupa dosies savā labākajā kaujas sastāvā ar Andri Freidenfeldu, Normundu Jakušonoku, Ģirtu Lūsi, Kasparu Tīmani un pārējiem tipiem ierindā © Karlīna VĪTOLIŅA

Šo sestdien, 23. septembrī, ar koncertu Vidzemes koncertzālē Cēsis savu 25 gadu jubilejas koncertšovu Sudrabkāzas tūri uzsāks grupa Labvēlīgais tips. Tā noslēgsies 27. oktobrī ar grandiozu šovu Arēnā Rīga.

Labvēlīgā tipa tūres sarakstā iekļautas astoņas pilsētas, no kurām četrās koncerti jau ir izpārdoti un divās rasta iespēja iekārtot papildkoncertus. Plānots, ka koncertos skanēs populārākie hiti, sākot no Alumīnija cūkas un Omnibusa, līdz pat aprīlī klajā nākušajā albumā Kaste iekļautajām dziesmām. «Kāzas, kurās jebkurš var būt līgava vai līgavainis; kāzas, kur kaislīgā mīlas nakts sen pagātnē. Tomēr mīlestība nerūs, vedējtēvs nelūst, bet tortes rozes - nekūst, jo tās ir no sudraba. Sudrabkāzas - nācija pret Labvēlīgo tipu!» uz jubilejas koncerttūri aicina Andris Freidenfelds (viņš arī Fredis), precizējot, ka tas neesot jāsaprot kā kautiņš vai cīņa, bet gan kā «pie skatuves stāv nācija un skatās mūsu koncertu!»

Jāatgādina, ka grupu 1992. gadā dibināja Andris Freidenfelds, Normunds Jakušonoks un Ģirts Lūsis. Iesākumā tas bija vairāk kā joks, nevis nopietns pasākums, taču ar laiku pāraudzis nopietnā lietā, kurā gan ir vieta arī jokiem. «Auditorijas atsaucība koncertos neļauj māksliniekiem gulēt uz lauriem, bet katru gadu piedāvāt ko jaunu un kvalitatīvu - tā, lai publika nebūtu vīlusies. Pārsteigumi un labs garastāvoklis garantēti arī šajos koncertos, un galu galā - Fredim vienmēr ir ko teikt,» teikts tūres pieteikumā. Tas gan, ko teikt viņam un viņiem ir vienmēr.