Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies vijoļspēles revolucionārs Kenedijs

© Publicitātes foto

Nupat oficiāli apstiprinājsuies informācija, ka nākamā gada sākumā, 28. janvārī, Rīgas Kongresu namā uzstāsies slavenais britu virtuozs, Ginesa rekorda īpašnieks un mūsdienu visveiksmīgākais vijolnieks Naidžels Kenedijs. Biļešu pārdošana uz šo koncertu jau sākusies.

Naidžels Kenedijs pazīstams kā vijoļspēles revolucionārs ar skandalozu reputāciju akadēmiskajās aprindās. Viņš savulaik sarīkojis teju vai veselu apvērsumu mūzikas pasaulē ar savu rokenrola attieksmi pret klasiskajiem skaņdarbiem un ar klasisko pieeju rokmūzikai. Kenedija pirmais albums, kurā iekļautas Antonio Vivaldi "Gadalaiku" interpretācijas, deva viņam mūsdienu populārākā vijolnieka slavu, turklāt šis albums iekļauts arī Ginesa rekordu grāmatā kā visu laiku pārdotākais klasiskās mūzikas albums.

Brita nākamie albumi - Johannesa Brāmsa, Jana Sibeliusa, Ludviga van Bēthovena un Pētera Čaikovska vijoļkoncerti - ieguvuši zelta statusu un kļuvuši par vijoļmūzikas etalonu. Sasniedzis visu iespējamo klasiskās vijoļspēles jomā, mūziķis ķērās pie triumfālā projekta “Hendrix Concerto”, kurā iekļāva slavenā ģitārista Džimija Hendriksa dziesmu klasiskās versijas. Pirms pāris gadiem Naidžels Kenedijs ierakstīja albumu “The New Four Seasons”, kas no pirmā leģendāro “Gadalaiku” albuma atšķiras ar daudz brīvāku rokmūzikas traktējumu. Gadu vēlāk Kenedijs izdeva albumu “My World”, kurā iekļautas viņa paša kompozīcijas, tajā skaitā tās, kuras mūziķis veltījis saviem skolotājiem Jehudi Menuhinam un Stefanam Grapelli. Šajā ripulī iekļauto programmu Naidžels Kenedijs plānojis atrādīt arī Rīgas koncertā.

Jāpiebilst, ka par spīti savam superzvaigznes statusam Naidžels Kenedijs nebūt neslimo ar zvaigžņu slimību: viņš nēsā panku stila frizūru, dod priekšroku apģērbam no krāmu tirdziņa, ik pa laikam izkrāso seju sava iemīļotā futbola kluba “Aston Villa” krāsās un dažkārt koncerta laikā skatītāju zālē mēdz raidīt futbola bumbu.