Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Amerikāņu "Jucifer" pietauvosies uz Noasa

© Publicitātes foto

Pēdējā laikā aizvien lielāku popularitāti gūst koncerti peldošajā galerijā Noass, kas pietauvojusies AB dambī. 28. septembrī te piestās pazīstamā ASV smagās ģitārmūzikas grupa “Jucifer”.

Grupu “Jucifer” 1993. gadā Atensā, Džordžijā dibināja radošie partneri un amatu apvienošanas kārtībā arī dzīvesbiedri - ģitāriste/vokāliste Ambera Valentaina un bundzinieks Edgars Livengūds. Tā ir viena no pirmajām smagās mūzikas grupām, kura attīstījusi tā saucamo "spēka dueta" jeb divu dalībnieku sastāva pieeju. Laika gaitā “Jucifer” mūzikā sadzīvojuši elementi no “sludge” un “doom metal”, arī “noise” un dažādiem smagās mūzikas stiliem un novirzieniem, ar katru nākamo savas karjeras apliecinot šādas starpžanru mūzikas perspektīvas. Noskatoties dažus “Jucifier” videoklipus un klausoties šī radošā tandēma dziesmas, viņu izpildīto mūziku tomēr gribētos ierindot kādā eksperimentālā “grindcore” nišā, tiesa, Valentainai diez vai vajadzētu censties dziedāt šim stilam raksturīgajā manierē, jo tad tas sanāk diezgan nebaudāmi. Publikai grupas koncerti patīk ar to rituālismu, smagnējumu un skaļumu - izskatās, ka abiem ir tīkamas hipiju laikmeta idejas. Kā visu šo muzikālo troksni var radīt tikai divatā, tā gan ir mīkla.

“Jucifer” oficiālajā diskogrāfijā ir septiņi studijas albumi, no kuriem pēdējais nācis klajā pirms trīs gadiem - “District Of Dystopia”. Paralēli ierakstiem un ilgstošajiem koncertu ceļojumiem, Valentaina un Livengūds atveidojuši paši sevi atzinību guvušā režisora Dereka Sianfransa drāmā “Metalhead”, kura vēsta par bundzinieku, kurš cieš no dzirdes zuduma un mācās klusuma nozīmi. Tās pirmizrāde plānota 2018. gadā. Jāpiebilst, koncerts “Noasā” būs jau trešā šīs amerikāņu grupas viesošanās Latvijā - iepriekšējās bija 2013. gada oktobrī un pērn jūnijā, pēdējā nu jau cīņā ar ēstuvi un klusumu mīlošo viesnīcu kritušajā “Nabaklab”.